Nem elég a Szeged-Ópusztaszer kerékpárútra elnyert 700 milliós pályázati forrás, mert a munkaerőhiány miatt a kiírás óta megnőttek az árak

A delmagyar.hu ír arról, hogy a megyei önkormányzat pénteki ásotthalmi közgyűlésén pénteken derült ki, hogy nem lesz elég a Szeged-Ópusztaszer kerékpárút megépítésére pályázaton elnyert nagyjából 700 millió forint, mert a pályázat benyújtása és elbírálása közben a munkaerőhiány miatt megnőttek egy ilyen építkezés költségei. 

A főjegyző szerint Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer kerékpárútra egyrészt csak éppen készültek a részletes tervek a pályázás idején, másrészt az azóta eltelt két évben sokat drágult minden építőipari kivitelezés. Az ülésen ott volt B. Nagy László országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos is, aki pedig arról beszélt, hogy ez országos jelenség, egyrészt az anyagárak is 10-40 százalékkal drágultak pár év alatt, másrészt pedig a munkaerőhiány miatt a kivitelezők is csak drágábban vállalják a munkákat. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.