Nem lesz több külföldi esküvő egy görög templomban, mert egy brit pár szexet imitált az oltárnál

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A rodoszi Szent Pál Kápolna püspöke örökre betiltotta a külföldiek közötti házasságkötéseket, miután egy brit pár szexet imitáló képet posztolt a templomból.

Giorgos Eleftheriou döntését azzal indokolta, 

nem akar többé teret engedni a szent helyhez és a görög vallási hagyományokhoz nem méltó viselkedésnek.

A pap annak ellenére döntött úgy, hogy nem ad össze a kápolnában több nemgörög párt, hogy a Szent Pál Kápolna a világ egyik leghíresebb esküvői helyszíne. A templom több száz esküvőt mondott le, 2021-ig voltak előrefoglalásaik.

A pár a Facebookra töltötte fel a képet, amit rengetegen megosztottak, és hamarosan többezer emberhez eljutott. A kép a közösségi médiából eljutott a brit sajtóba, onnan pedig a görög újságokba és tévébe is.

A helyiek között óriási a felháborodás, a görög közvélemény szerint a párnak nyilvánosan bocsánatott kell kérnie, de vannak olyanok is, akik szerint az egyháznak be kellene perelni a szentségtelenkedőket. (Telegraph)

Szőke Dániel

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.