140 embernek ígért II. világháborús kárpótlást három csaló Nógrád megyében

bűnügy
2017 október 14., 09:58
comments 50

3 embert, két férfit és egy nőt fogott el a rendőrség Nógrád megyében, miután a 3 csaló több mint 140 embert károsított meg megyeszerte. A RomNet szerint a nyomozás jelenlegi adatai alapján egy 66 éves férfi 2017. október 1-jét megelőző időszakban azzal bízott meg egy 31 éves nőt és annak 51 éves édesapját, hogy Endrefalván több idős embert keressenek fel azzal az ígérettel, hogy

az 1940 előtt születetteket, valamint a Don-kanyarban elhunyt áldozatok hozzátartozóit 300.000-500.000 forint közötti kárpótlási összeghez juttatják ez év karácsonyáig.

Feltételeként csak a felkeresett emberek személyi adatait kérték, és hogy fizessenek be pénzt az általuk megadott bankszámlaszámra.

A megkárosított emberek 1500 és 16000 Ft közötti összegeket fizettek be a bankszámlára, amin így több mint 1 millió forint gyűlt össze. A pénzt a gyanúsítottak a saját céljaikra fordították.

A RomNet korábban arról írt, hogy országszerte százakat csaphattak be ugyanígy, azzal, hogy a roma holokauszt túlélőiként vagy a túlélők leszármazottaiként EU-s kárpótlásra számíthatnak. (RomNet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.