140 embernek ígért II. világháborús kárpótlást három csaló Nógrád megyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

3 embert, két férfit és egy nőt fogott el a rendőrség Nógrád megyében, miután a 3 csaló több mint 140 embert károsított meg megyeszerte. A RomNet szerint a nyomozás jelenlegi adatai alapján egy 66 éves férfi 2017. október 1-jét megelőző időszakban azzal bízott meg egy 31 éves nőt és annak 51 éves édesapját, hogy Endrefalván több idős embert keressenek fel azzal az ígérettel, hogy

az 1940 előtt születetteket, valamint a Don-kanyarban elhunyt áldozatok hozzátartozóit 300.000-500.000 forint közötti kárpótlási összeghez juttatják ez év karácsonyáig.

Feltételeként csak a felkeresett emberek személyi adatait kérték, és hogy fizessenek be pénzt az általuk megadott bankszámlaszámra.

A megkárosított emberek 1500 és 16000 Ft közötti összegeket fizettek be a bankszámlára, amin így több mint 1 millió forint gyűlt össze. A pénzt a gyanúsítottak a saját céljaikra fordították.

A RomNet korábban arról írt, hogy országszerte százakat csaphattak be ugyanígy, azzal, hogy a roma holokauszt túlélőiként vagy a túlélők leszármazottaiként EU-s kárpótlásra számíthatnak. (RomNet)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.