15 milliárd forintból elkészült a Haladás új stadionja

2017 október 14., szombat 17:42
268
Fotó: vasidron.hu

Hivatalosan november 8-án adják át a Szombathelyi Haladás új stadionját, ami a szomszédos sportkomplexummal közösen 15,2 milliárd forintból készült el. 

A klub honlapja még pénteken számolt be róla, hogy megtörtént az átadás-átvétel, már csak garanciális utójavítások zajlanak az épületeken. 

Maga az aréna 9000 fő befogadására alkalmas, de tartozik hozzá egy multifunkcionális sportcsarnok is. Az adófizetőknek külön öröm, hogy a stadion ugyan költségvetési pénzből épült, az épületek és az ingatlan Szombathely tulajdona lesz. 

Vannak azért még kérdőjelek a beruházás körül. Feltűnő például, hogy a projektet eredetileg 8,8 milliárdra árazták, a végül elfogadott ajánlat viszont 13,1 milliárdról szólt. Ehhez képest is még 2 milliárddal drágult a beruházás. 

Gondot jelenthet, hogy néhány hete még azt sem lehetett tudni, ki üzemelteti majd a létesítményt. A legvalószínűbb, hogy a végleges megoldás megtalálásáig a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. működteti majd a pályákat az önkormányzat által fizetett bérleti díjból. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt