15 milliárd forintból elkészült a Haladás új stadionja

foci
2017 október 14., 17:42
comments 266
photo_camera Fotó: vasidron.hu

Hivatalosan november 8-án adják át a Szombathelyi Haladás új stadionját, ami a szomszédos sportkomplexummal közösen 15,2 milliárd forintból készült el. 

A klub honlapja még pénteken számolt be róla, hogy megtörtént az átadás-átvétel, már csak garanciális utójavítások zajlanak az épületeken. 

Maga az aréna 9000 fő befogadására alkalmas, de tartozik hozzá egy multifunkcionális sportcsarnok is. Az adófizetőknek külön öröm, hogy a stadion ugyan költségvetési pénzből épült, az épületek és az ingatlan Szombathely tulajdona lesz. 

Vannak azért még kérdőjelek a beruházás körül. Feltűnő például, hogy a projektet eredetileg 8,8 milliárdra árazták, a végül elfogadott ajánlat viszont 13,1 milliárdról szólt. Ehhez képest is még 2 milliárddal drágult a beruházás. 

Gondot jelenthet, hogy néhány hete még azt sem lehetett tudni, ki üzemelteti majd a létesítményt. A legvalószínűbb, hogy a végleges megoldás megtalálásáig a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. működteti majd a pályákat az önkormányzat által fizetett bérleti díjból. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.