15 milliárd forintból elkészült a Haladás új stadionja

foci
2017 október 14., 17:42
comments 268
photo_camera Fotó: vasidron.hu

Hivatalosan november 8-án adják át a Szombathelyi Haladás új stadionját, ami a szomszédos sportkomplexummal közösen 15,2 milliárd forintból készült el. 

A klub honlapja még pénteken számolt be róla, hogy megtörtént az átadás-átvétel, már csak garanciális utójavítások zajlanak az épületeken. 

Maga az aréna 9000 fő befogadására alkalmas, de tartozik hozzá egy multifunkcionális sportcsarnok is. Az adófizetőknek külön öröm, hogy a stadion ugyan költségvetési pénzből épült, az épületek és az ingatlan Szombathely tulajdona lesz. 

Vannak azért még kérdőjelek a beruházás körül. Feltűnő például, hogy a projektet eredetileg 8,8 milliárdra árazták, a végül elfogadott ajánlat viszont 13,1 milliárdról szólt. Ehhez képest is még 2 milliárddal drágult a beruházás. 

Gondot jelenthet, hogy néhány hete még azt sem lehetett tudni, ki üzemelteti majd a létesítményt. A legvalószínűbb, hogy a végleges megoldás megtalálásáig a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. működteti majd a pályákat az önkormányzat által fizetett bérleti díjból. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt