A Vader lép föl a Dagoba és Kreator mellett, az emberrablással és nemi erőszakkal gyanúsított lengyel Decaptitated helyett

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Szeptember 9-én adott koncertet a kaliforniai Santa Ana városában a lengyel Decapitated zenekar, a műsor után az együttes mind a négy tagját letartóztatták. A deathmetalbanda tagjait azzal gyanúsítják, egy nőt akarata ellenére tartottak fogva hotelszobájukban. A hatóságok szerint az áldozatot csoportosan megerőszakolták. 

A Billboard szerint a Decapitated két tagja, Waclaw Kieltyka és Michal Lysejko október 13-án állt bíróság elé, és 100 ezer dolláros óvadék fejében szabadon engedték őket, de útleveleiket le kellett adniuk. A zenekar tagjai Facebook-posztjukban azt állították, a vádak hamisak, a nő önként tartott velük. A Decapitated Magyarországon is fellépett volna a Kreator vendégeként, helyettük most a szintén lengyel (és szintén death metal) Vader koncertezik majd január 26-án Budapesten. A másik előzenekar a francia Dagoba lesz, hogy teljes legyen a Star Wars-metállineup.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.