Diplomát hazudott magának a fideszes, de végén nem őt büntették meg, hanem a DK-sokat

Papp Gábort 2010-ben és 2014-ben is Hévíz polgármesterévé választották a Fidesz színeiben. A politikus életére 2014 decemberében azonban kisebb árnyékot vetett egy botrányocska, kiderült ugyanis, hogy még 2008-ban egy keszthelyi önkormányzati pályázatban Pappról többször is azt írták, hogy van diplomája.

Pedig nincsen, ugyanis a diplomát nyelvvizsga híján nem vehette át.

Papp elismerte, hogy a pályázati anyagba az ő adatközlése alapján kerültek be a róla szóló állítások, viszont amikor azt kérdezték, miért is szerepel akkor az anyagban, hogy van diplomája, már a pályázat megírásáért felelős osztályra mutogatott.

A pályázaton nyert a keszthelyi önkormányzat, így létrehoztak egy úgynevezett Mentorirodát, aminek a pályázatnak megfelelően Papp lett a vezetője 2010-es polgármesterré választásáig, havi kb. 80 ezres fizetésért, napi 4 órás munkaidőben. Papp felesége szintén itt dolgozott 2011-ig, szintén 4 órában, és ő havi 60-80 ezret vehetett fel, igaz, az ügy tárgyalásán azt állította, a fizetése nem volt ennyi, csak 36 ezer.

Pappnak egyébként ebben az időben nem ez volt az egyetlen munkája, életrajza szerint vállalkozó volt, „egészségügyi szolgáltatás, informatika és az elektronikus média” területén dolgozott.

2014-ben megjelent egy cikk a Blikkben a diplomakamuról, és a lap azt is állította, hogy Papp olyan pozíciót töltött be, amihez nem volt meg a megfelelő képesítése. A cikk tartalmáról sajtótájékoztatót tartott még 2014-ben két helyi DK-s képviselő.

Papp GáborFotó: Hévízi Önkormányzat

Papp erre pert indított a Blikk újságírója és a DK-sok ellen rágalmazás vádjával.

És a helyzet az, hogy nyert.

A bíróság szerint ugyanis bár Papp bekamuzta a diplomát, de nem jutott előnyhöz a dologgal, a Mentoriroda vezetéséhez ugyanis nem volt előírás a diploma megléte. A bíróság ezért megrovásban részesítette a DK-sokat, akik enyhítésért fellebbeztek. Papp viszont az ítélet súlyosbítását szeretné elérni, pénzbüntetés kiszabását akarja.

Az ítélethirdetés után Papp felháborodva ezt mondta egy helyi lapnak:

„Meg kell tisztítani a közéletet ezektől az emberektől, és felelősségre kell vonni őket, mert a társadalom egészét veszélyeztetik. Rágalmaikkal átlépték azt a határt, amit közszereplőként tűrnöm kell.”

(24.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.