Diplomát hazudott magának a fideszes, de végén nem őt büntették meg, hanem a DK-sokat

Papp Gábort 2010-ben és 2014-ben is Hévíz polgármesterévé választották a Fidesz színeiben. A politikus életére 2014 decemberében azonban kisebb árnyékot vetett egy botrányocska, kiderült ugyanis, hogy még 2008-ban egy keszthelyi önkormányzati pályázatban Pappról többször is azt írták, hogy van diplomája.

Pedig nincsen, ugyanis a diplomát nyelvvizsga híján nem vehette át.

Papp elismerte, hogy a pályázati anyagba az ő adatközlése alapján kerültek be a róla szóló állítások, viszont amikor azt kérdezték, miért is szerepel akkor az anyagban, hogy van diplomája, már a pályázat megírásáért felelős osztályra mutogatott.

A pályázaton nyert a keszthelyi önkormányzat, így létrehoztak egy úgynevezett Mentorirodát, aminek a pályázatnak megfelelően Papp lett a vezetője 2010-es polgármesterré választásáig, havi kb. 80 ezres fizetésért, napi 4 órás munkaidőben. Papp felesége szintén itt dolgozott 2011-ig, szintén 4 órában, és ő havi 60-80 ezret vehetett fel, igaz, az ügy tárgyalásán azt állította, a fizetése nem volt ennyi, csak 36 ezer.

Pappnak egyébként ebben az időben nem ez volt az egyetlen munkája, életrajza szerint vállalkozó volt, „egészségügyi szolgáltatás, informatika és az elektronikus média” területén dolgozott.

2014-ben megjelent egy cikk a Blikkben a diplomakamuról, és a lap azt is állította, hogy Papp olyan pozíciót töltött be, amihez nem volt meg a megfelelő képesítése. A cikk tartalmáról sajtótájékoztatót tartott még 2014-ben két helyi DK-s képviselő.

Papp GáborFotó: Hévízi Önkormányzat

Papp erre pert indított a Blikk újságírója és a DK-sok ellen rágalmazás vádjával.

És a helyzet az, hogy nyert.

A bíróság szerint ugyanis bár Papp bekamuzta a diplomát, de nem jutott előnyhöz a dologgal, a Mentoriroda vezetéséhez ugyanis nem volt előírás a diploma megléte. A bíróság ezért megrovásban részesítette a DK-sokat, akik enyhítésért fellebbeztek. Papp viszont az ítélet súlyosbítását szeretné elérni, pénzbüntetés kiszabását akarja.

Az ítélethirdetés után Papp felháborodva ezt mondta egy helyi lapnak:

„Meg kell tisztítani a közéletet ezektől az emberektől, és felelősségre kell vonni őket, mert a társadalom egészét veszélyeztetik. Rágalmaikkal átlépték azt a határt, amit közszereplőként tűrnöm kell.”

(24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.