Tovább fogy a Spéder-birodalom: kivásárolta a főszerkesztő az InfoRádiót

Média
2017 október 16., 14:22

Módos Márton igazgató-főszerkesztő cége, a 881 Média Invest Kft. kivásárolta az Inforádió Kft. 100 százalékát az eddigi tulajdonos, Spéder Zoltánhoz tartozó CEMP-X Online Zrt.-től. Sokadik áldozata ez az egykori bankárnak, aki pénzügyi portfóliója mellett médiájától, így az Indextől is kénytelen volt megválni, miután kiesett a miniszterelnök bizalmából.

A magát Magyarország "első és egyetlen hírrádiójaként" hirdető csatorna 2000-ben kezdett sugározni a budapesti 88,1 FM frekvencián. Azóta Prima Primissima Díjjal, Pulitzer-emlékdíjjal illetve „Év Honlapja” díjjal is kitüntették. A tulajdonosváltásról szóló közlemény szerint a csatornát naponta 120 ezren hallgatják Budapesten és annak 30 kilométeres körzetében.

A vásárló Módos Márton 2001 óta ügyvezetője, 2002 óta főszerkesztője az Inforádiónak. "Az új tulajdonos köszönetét fejezi ki dr. Spéder Zoltánnak, aki 2008 óta társaságain keresztül többségi tulajdonosként aktívan segítette a társaság szakmai munkáját és fejlődését" - áll a közlemény végén. (InfoRádió)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.