Vizsgálati őrizetbe vették a katalán függetlenség két vezéralakját

Jordi Cuixart és Jordi Sanchez a tárgyalás előttFotó: BURAK AKBULUT/Anadolu Agency

Zendüléssel vádolják és vizsgálati őrizetbe helyezték a Katalán Nemzetgyűlést vezető Jordi Sánchezt és az Ómnium Cultural politikai szervezet első emberét, Jordi Cuixart Spanyolországban. 

Mindketten fontos szerepet játszottak a két hete lezajlott, a spanyol kormány által illegitimnek minősített függetlenségi népszavazásban. A népszavazáson több mint 90 százalékban szavaztak a katalóniaiak az autonómia mellett, de az eredményt a Mariano Rajoy vezette kormány nem fogadja el. 

A két vezető mellett meghallgatták és zendüléssel vádolják a katalán rendőrfőnököt és a rendőrség intendánsát is, ők szabadlábon védekezhetnek, de nem hagyhatják el az országot.

A zendülésért Spanyolországban 8 és 15 év közötti fegyházbüntetés is kiszabható. (BBC / MTI) 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.