A CEU rektorhelyettese szerint egy kormány sem teheti meg, hogy teljesen szembemenjen azzal, amit korábban mondott

oktatás
2017 október 17., 18:49

Egyetlen aláírás hiányzik, érthetetlen a halasztás, mondta a CEU rektorhelyettese kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A felsőoktatási törvény módosításáról Enyedi Zsolt elmondta, hogy

diplomáciailag is kellemetlen helyzetbe hozta magát a kormány, 

hiszen New York állam dolgozott a megállapodáson, joggal gondolhatják, hogy fölöslegesen. A rektorhelyettes bízik benne, hogy aláírja a magyar kormány a megállapodást, és nem halasztja el a ratifikálást egy évvel. Enyedi emlékeztetett: a magyar kormány eddig azt kommunikálta, hogy a CEU körül egy cirkusz folyik, úgy tűnik, 

mintha ezt most ők szeretnék folytatni.

link Forrás

Róna Egon kérdésére: hogy akkor Soros? Enyedi Zsolt széttárta a karját. 

"Egy kormány és egy politikus sem teheti meg, hogy szembemenjen azzal, amit korábban mondott,"

jelentette ki. A rektorhelyettes szerint a legrosszabb félelmük kezd beigazolódni: 

"korábban is azt mondtuk, hogy azért ellenezzük a nemzetközi egyezményt, mert az lehetővé teszi pártpolitikusok számára, hogy kényük-kedvük döntsenek egyetemek sorsáról, például kampánymegfontolások alapján."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.