Megunták, hogy 2 órát kell vezetni egy tankolásért, saját benzinkutat épít egy új-zélandi falu

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy kicsi, elszigetelt új-zélandi város lakói úgy döntöttek, saját benzinkutat építenek, mert megunták, hogy a legközelebbi kútig 2 órát kell vezetniük. Az Északi-szigeten lévő, mindössze 120 lakosú Pongaroából eddig olyan sokat kellett utazni egy tankolásért, hogy a helyiek általában a hátsó ülésükre is benzineskannákat zsúfoltak, hogy jobban megérje elvezetni a legközelebbi benzinkútig.

A lakosok úgy döntöttek, közösségük élhetőbbé tétele érdekében gyűjtésbe kezdenek, hogy saját benzinkutat építhessenek. Össze is jött 250 ezer új-zélandi dollár, azaz majdnem 47 millió forint. Ezzel a pénzzel már sikerült rávenni az Allied Petroleum nevű olajcéget, hogy építsen egy benzinkutat a településre. Az Allied Petroleumnak így is 600 ezer új-zélandi dollárjába került a dolog, de a helyiek 250 ezer dollárja nélkül nem akart építkezni a vállalat, mert szkeptikus volt a beruházás megtérülését illetően.

A benzinkút 3D-s terve az Allied Petroleum honlapjánFotó: Allied Petroleum

Közben a Pongaroához hasonló kicsi és elszigetelt új-zélandi városok országszerte a szolgáltatások visszavágásával küszködnek, sok településre ugyanis nemhogy benzinkutat nem éri meg telepíteni, de még a postának sem éri meg naponta kijárnia.

Pongaroa lakói azt mondják, ők a közösségi szellem őrzésével tudnak tenni ez ellen, hiszen ahogy ez a gyűjtés is megmutatta, a helyiek törődnek a lakhelyükkel, és áldozatokra is hajlandóak egymásért. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.