Minden hetedik új társasház átadása csúszik

Az ingatlan.com elemzése szerint továbbra is erős a bővülés az új lakások piacán, a lakásépítéseket is magában foglaló épületépítések kategóriában 46,8 százalékos volt a bővülés augusztusban az előző év augusztusához képest. A szektort az ingatlan.com szerint az EU-s források és piaci fejlesztések is hajtják, és még szembetűnőbbé teszi a növekedést a tavalyi nagyon alacsony bázis.

Idén csak az első félévben több mint 5 ezer új lakóingatlant (lakást és családi házat) adtak át, és 19 823 új lakás építésére adtak ki engedélyt.

Közben azonban egyre több társasházfejlesztés kerül csúszásba, a projektek 14 százalékánál már 1 vagy 2 negyedévvel el kellett tolni az átadás tervezett határidejét. A fejlesztőknek persze érdekében állna sietni, ugyanis a jelenlegi szabályok értelmében csak 2020-ig van érvényben az új lakásokra vonatkozó kedvezményes, 5 százalékos áfa.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.