Minden hetedik új társasház átadása csúszik

Az ingatlan.com elemzése szerint továbbra is erős a bővülés az új lakások piacán, a lakásépítéseket is magában foglaló épületépítések kategóriában 46,8 százalékos volt a bővülés augusztusban az előző év augusztusához képest. A szektort az ingatlan.com szerint az EU-s források és piaci fejlesztések is hajtják, és még szembetűnőbbé teszi a növekedést a tavalyi nagyon alacsony bázis.

Idén csak az első félévben több mint 5 ezer új lakóingatlant (lakást és családi házat) adtak át, és 19 823 új lakás építésére adtak ki engedélyt.

Közben azonban egyre több társasházfejlesztés kerül csúszásba, a projektek 14 százalékánál már 1 vagy 2 negyedévvel el kellett tolni az átadás tervezett határidejét. A fejlesztőknek persze érdekében állna sietni, ugyanis a jelenlegi szabályok értelmében csak 2020-ig van érvényben az új lakásokra vonatkozó kedvezményes, 5 százalékos áfa.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.