Minden hetedik új társasház átadása csúszik

2017 október 17., kedd 9:17
88

Az ingatlan.com elemzése szerint továbbra is erős a bővülés az új lakások piacán, a lakásépítéseket is magában foglaló épületépítések kategóriában 46,8 százalékos volt a bővülés augusztusban az előző év augusztusához képest. A szektort az ingatlan.com szerint az EU-s források és piaci fejlesztések is hajtják, és még szembetűnőbbé teszi a növekedést a tavalyi nagyon alacsony bázis.

Idén csak az első félévben több mint 5 ezer új lakóingatlant (lakást és családi házat) adtak át, és 19 823 új lakás építésére adtak ki engedélyt.

Közben azonban egyre több társasházfejlesztés kerül csúszásba, a projektek 14 százalékánál már 1 vagy 2 negyedévvel el kellett tolni az átadás tervezett határidejét. A fejlesztőknek persze érdekében állna sietni, ugyanis a jelenlegi szabályok értelmében csak 2020-ig van érvényben az új lakásokra vonatkozó kedvezményes, 5 százalékos áfa.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt