Néhány napig Budaörsön lehet megnézni a világ legújabb rajzfilmcsodáit

Idén is megrendezik a Primanimát (Facebook-oldal), amin elsősorban elsőfilmes alkotók munkái láthatóak. A merítés nemzetközi, tehát a világ minden tájáról és persze itthonról is érkeztek rajzfilmek, szóval aki a legújabb trendekre kíváncsi, és lemaradt a pesti Anilogue vagy a kecskeméti rajfilmfesztiválról, az Budaörsön töltekezhet.

A rövid, formabontó rajzfilmek mellett családi programokkal is készültek a szervezők, rengeteg gyerekeknek szóló, egészestés családi animáció is megnézhető, de lesznek rajzfilmes workshopok is gyerekeknek.

A 444 ajánlata:

A levágott kezű lány – Nemrégiben vetítették a Francia Intézetben, de mivel ilyen filmeket ritkán forgalmaznak itthon, egy ideig még biztosan nem lehet látni máshol. A 2016-os francia rajzfilm az utóbbi idők egyik legjobbja volt. Grimm-adaptáció.

Nagy Szabolcs: Fiaskó – Ez a KAFF fesztivál legjobb elsőfilmje lett, pedig egy teljesen ismeretlen animációs műhelyből érkezett, a Szent György szakgimnázium animációs szakáról. Egy falusi öreg és egy különös, kereskedő mágus vicces története.

Daisy Jacobs, Chris Wilder: Az egész történet/The Full Story – Daisy Jacobs diplomafilmjével, a The Bigger Picture-rel Oscar-jelölt volt, ez most az elsőfilmje. Folytatja a real size animációt, de most már pixillációval keverve.

Renata Gasiorowska: Punci/Pussy – Mióta felszabadultak az alkotó női energiák, se szeri, se száma a puncis filmeknek. A Pussy egyszerű látványvilággal, de csavaros történetével ugrik el a mezőnytől:  „Egy lány próbálja kielégíteni magát, de mindig közbeszól valami, majd leugrik a puncija és magát kezdi el kényeztetni.”

Felvidéki Miklós: Gorgon – Egy egészen elképesztően lebilincselő magyar horroranimációs kisfilm, az elejétől a végéig a székhez szögezi a nézőt. Képi világa pedig nem véletlenül ennyire profi: Felvidéki a magyar képregényes szcéna egyik elismert alkotója.

Jonatan Schwenk: Áradás/SogEz a film vitte el idén a legrangosabb animációs mustra, az Annecy filmfesztivál diplomafilmes fődíját, többek között megelőzve Wunder Judit Kötelék c. filmjét.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.