Néhány napig Budaörsön lehet megnézni a világ legújabb rajzfilmcsodáit

Idén is megrendezik a Primanimát (Facebook-oldal), amin elsősorban elsőfilmes alkotók munkái láthatóak. A merítés nemzetközi, tehát a világ minden tájáról és persze itthonról is érkeztek rajzfilmek, szóval aki a legújabb trendekre kíváncsi, és lemaradt a pesti Anilogue vagy a kecskeméti rajfilmfesztiválról, az Budaörsön töltekezhet.

A rövid, formabontó rajzfilmek mellett családi programokkal is készültek a szervezők, rengeteg gyerekeknek szóló, egészestés családi animáció is megnézhető, de lesznek rajzfilmes workshopok is gyerekeknek.

A 444 ajánlata:

A levágott kezű lány – Nemrégiben vetítették a Francia Intézetben, de mivel ilyen filmeket ritkán forgalmaznak itthon, egy ideig még biztosan nem lehet látni máshol. A 2016-os francia rajzfilm az utóbbi idők egyik legjobbja volt. Grimm-adaptáció.

Nagy Szabolcs: Fiaskó – Ez a KAFF fesztivál legjobb elsőfilmje lett, pedig egy teljesen ismeretlen animációs műhelyből érkezett, a Szent György szakgimnázium animációs szakáról. Egy falusi öreg és egy különös, kereskedő mágus vicces története.

Daisy Jacobs, Chris Wilder: Az egész történet/The Full Story – Daisy Jacobs diplomafilmjével, a The Bigger Picture-rel Oscar-jelölt volt, ez most az elsőfilmje. Folytatja a real size animációt, de most már pixillációval keverve.

Renata Gasiorowska: Punci/Pussy – Mióta felszabadultak az alkotó női energiák, se szeri, se száma a puncis filmeknek. A Pussy egyszerű látványvilággal, de csavaros történetével ugrik el a mezőnytől:  „Egy lány próbálja kielégíteni magát, de mindig közbeszól valami, majd leugrik a puncija és magát kezdi el kényeztetni.”

Felvidéki Miklós: Gorgon – Egy egészen elképesztően lebilincselő magyar horroranimációs kisfilm, az elejétől a végéig a székhez szögezi a nézőt. Képi világa pedig nem véletlenül ennyire profi: Felvidéki a magyar képregényes szcéna egyik elismert alkotója.

Jonatan Schwenk: Áradás/SogEz a film vitte el idén a legrangosabb animációs mustra, az Annecy filmfesztivál diplomafilmes fődíját, többek között megelőzve Wunder Judit Kötelék c. filmjét.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.