Néhány napig Budaörsön lehet megnézni a világ legújabb rajzfilmcsodáit

Tbg
rajzfilm
2017 október 17., 18:32
comments 17

Idén is megrendezik a Primanimát (Facebook-oldal), amin elsősorban elsőfilmes alkotók munkái láthatóak. A merítés nemzetközi, tehát a világ minden tájáról és persze itthonról is érkeztek rajzfilmek, szóval aki a legújabb trendekre kíváncsi, és lemaradt a pesti Anilogue vagy a kecskeméti rajfilmfesztiválról, az Budaörsön töltekezhet.

link Forrás

A rövid, formabontó rajzfilmek mellett családi programokkal is készültek a szervezők, rengeteg gyerekeknek szóló, egészestés családi animáció is megnézhető, de lesznek rajzfilmes workshopok is gyerekeknek.

A 444 ajánlata:

A levágott kezű lány – Nemrégiben vetítették a Francia Intézetben, de mivel ilyen filmeket ritkán forgalmaznak itthon, egy ideig még biztosan nem lehet látni máshol. A 2016-os francia rajzfilm az utóbbi idők egyik legjobbja volt. Grimm-adaptáció.

Nagy Szabolcs: Fiaskó – Ez a KAFF fesztivál legjobb elsőfilmje lett, pedig egy teljesen ismeretlen animációs műhelyből érkezett, a Szent György szakgimnázium animációs szakáról. Egy falusi öreg és egy különös, kereskedő mágus vicces története.

Daisy Jacobs, Chris Wilder: Az egész történet/The Full Story – Daisy Jacobs diplomafilmjével, a The Bigger Picture-rel Oscar-jelölt volt, ez most az elsőfilmje. Folytatja a real size animációt, de most már pixillációval keverve.

Renata Gasiorowska: Punci/Pussy – Mióta felszabadultak az alkotó női energiák, se szeri, se száma a puncis filmeknek. A Pussy egyszerű látványvilággal, de csavaros történetével ugrik el a mezőnytől:  „Egy lány próbálja kielégíteni magát, de mindig közbeszól valami, majd leugrik a puncija és magát kezdi el kényeztetni.”

Felvidéki Miklós: Gorgon – Egy egészen elképesztően lebilincselő magyar horroranimációs kisfilm, az elejétől a végéig a székhez szögezi a nézőt. Képi világa pedig nem véletlenül ennyire profi: Felvidéki a magyar képregényes szcéna egyik elismert alkotója.

Jonatan Schwenk: Áradás/SogEz a film vitte el idén a legrangosabb animációs mustra, az Annecy filmfesztivál diplomafilmes fődíját, többek között megelőzve Wunder Judit Kötelék c. filmjét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.