Észak-koreai hackerek támadtak meg egy brit filmgyártó céget, hogy ellehetetlenítsenek egy filmsorozatot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Arról írt a BBC, hogy észak-koreai hackerek célba vettek egy brit tévétársaságot egy új filmsorozat miatt. A sorozatot, amit a Kémek hídja című filmért Oscar-díjra jelölt forgatókönyvíró, Matt Charman jegyzett, egyelőre nem is adják le, bár nem biztos, hogy ezért.

Fotó: Jung Yeon-Je / AFP

A Channel 4 2014 augusztusán jelentette be, hogy egy új, „merész és provokatív” drámasorozatot tervez. Az Opposite Number című 10 részes filmsorozatban szerepelt volna egy brit atomtudós, akit bebörtönöznek Észak-Koreában.

A sorozat hírére Észak-Korea hivatalosan „rágalmazó bohózatnak” nevezte a produkciót, és felszólította a brit kormányt, hogy állítsa le a forgatást, nehogy károkat okozzon a két ország közötti kapcsolatokban.

A New York Times viszont pár napja arról írt, hogy a panaszkodásnál több is történt, ugyanis a Channel 4 számítógépeit észak-koreai hackerek megtámadták. A BBC ellenben úgy tudja, hogy a produkciós iroda, a Mammoth Screen számítógépeit érték folyamatos támadások. A támadás a brit hírszerzésnek is a tudomására jutott.

A produkciós cég szerint a projekt nem a hackertámadás miatt, hanem finanszírozási problémák miatt nem halad előre érdemben. A hackertámadások viszont azóta sem álltak le.

Észak-Korea 2014-ben egy Kim Dzsongun likvidálásáról szóló amerikai vígjátékot próbált meg betiltatni, de az nem sikerült. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.