Észak-koreai hackerek támadtak meg egy brit filmgyártó céget, hogy ellehetetlenítsenek egy filmsorozatot

külföld
2017 október 18., 06:27
comments 31

Arról írt a BBC, hogy észak-koreai hackerek célba vettek egy brit tévétársaságot egy új filmsorozat miatt. A sorozatot, amit a Kémek hídja című filmért Oscar-díjra jelölt forgatókönyvíró, Matt Charman jegyzett, egyelőre nem is adják le, bár nem biztos, hogy ezért.

photo_camera Fotó: Jung Yeon-Je / AFP

A Channel 4 2014 augusztusán jelentette be, hogy egy új, „merész és provokatív” drámasorozatot tervez. Az Opposite Number című 10 részes filmsorozatban szerepelt volna egy brit atomtudós, akit bebörtönöznek Észak-Koreában.

A sorozat hírére Észak-Korea hivatalosan „rágalmazó bohózatnak” nevezte a produkciót, és felszólította a brit kormányt, hogy állítsa le a forgatást, nehogy károkat okozzon a két ország közötti kapcsolatokban.

A New York Times viszont pár napja arról írt, hogy a panaszkodásnál több is történt, ugyanis a Channel 4 számítógépeit észak-koreai hackerek megtámadták. A BBC ellenben úgy tudja, hogy a produkciós iroda, a Mammoth Screen számítógépeit érték folyamatos támadások. A támadás a brit hírszerzésnek is a tudomására jutott.

A produkciós cég szerint a projekt nem a hackertámadás miatt, hanem finanszírozási problémák miatt nem halad előre érdemben. A hackertámadások viszont azóta sem álltak le.

Észak-Korea 2014-ben egy Kim Dzsongun likvidálásáról szóló amerikai vígjátékot próbált meg betiltatni, de az nem sikerült. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.