McKayla Maroney állítja, évekig molesztálta az olimpiai csapat orvosa

külföld
2017 október 18., 14:41
comments 186

Újabb híresség állt elő történetével: az amerikai tornász McKayla Maroney arról ír Twitteren, az olimpiai csapat orvosa, Larry Nassar bedrogozta, és szexuálisan zaklatta. A Weinstein-botrány kirobbanása után, Alyssa Milano tweetje hatására a nők (és férfiak) sorra állnak elő saját történetükkel a közösségi oldalakon. Most Maroney írta le, vele mi történt.

A 21 éves, fancsali arcáról elhíresült tornász azt írja, a csapat orvosa 13 éves korától egészen pályája végéig molesztálta. Larry Nassart már több mint 140 nő vádolja szexuális zaklatással.  Maroney azt írja, a férfi orvosi kezelésnek nevezte a molesztálást, és a legszörnyűbb élménye az volt, amikor

15 éves korában Nassar úgy használta ki, hogy előtte bedrogozta.

Az orvos ellen korábban már vádat emeltek gyermekpornográfia miatt, nyáron bűnösnek is vallotta magát, már csak az ítélethirdetésre vár. Nassar amerikai tornászokat és egyetemista sportolókat használt ki, általában orvosi vizsgálat közben. 

Címlapfotó: Tommaso Boddi/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.