Megtalálhatták a diszlexia okát, és még kezelni is tudják

Francia tudósok jelentették be, hogy megtalálhatták a diszlexia egyik lehetség okát, ráadásul azt is tudják, hogyan lehetne kezelni - írja a BBC.

Tanulmányukban azt írják, a diszlexiások szemében található fényérzekelő sejtek lehetnek a ludasok, az olvasási nehézséggel küszködő embereknél ugyanis ezek mindkét szemben ugyanolyan formába rendeződnek, míg a legtöbb embernél aszimmetrikusak. Ez az aszimmetria segíti az agyat abban, hogy a hibákat korrigálja, és ezért látják a diszlexiások úgy, mintha a betűk összekeverednének. A legjobb, hogy ha bebizonyosodik, hogy tényleg ez az olvasási nehézségek oka, akkor a diagnózis felállításához csak egy szemvizsgálat, a kezeléshez pedig egy LED-lámpa kell majd.

A diszlexia örökletes betegség, de környezeti hatások is szerepet játszhatnak kialakulásában. A népesség mintegy 10%-át érinti. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.