Néha Mészáros Márta kanapéján aludt a még szegény Habony Árpád

belföld
2017 október 18., 19:48
comments 377

Rövid részletet közölt a valasz.hu a Heti Válaszban csütörtökön megjelenő interjúból, melyet Mészáros Mártával készítettek. A rendező nagyon meredek sztorit mesélt Andy Vajnáról, aki annak ellenére adott végül pénzt a filmjére, hogy tervét a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága elutasította. A döntés után Vajna felhívta a film producerét, és azt mondta, menjenek el hozzá a Nobuba (ez a filmügyi kormánybiztos éttermének neve). Mészáros így emlékszik vissza a látogatásra:

„Megérkeztünk, Vajna le sem ültetett bennünket, csak odajött hozzánk. Talán azért, mert az asztalánál ott ült Rogán Antal és Habony Árpád. Utóbbit egyébként régről ismerem, mert a fiammal kendózott évekig. Szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén. Most meg fel sem állt, hogy köszönjön nekem. Szóval Vajna odajött: Márta, ugye meg akarod csinálni ezt a filmet? – Igen, szeretném. – Akkor csináld! – Erre a produceremre nézett: Mennyi pénz kell? – Nagyjából hétszázmillió. – Jó, de nehogy kevesebbet mondjál, mert ha nem jöttök ki az összegből, később már nem adunk. – Viccnek tűnik, pedig igaz.”

Címlapfotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.