Néha Mészáros Márta kanapéján aludt a még szegény Habony Árpád

Rövid részletet közölt a valasz.hu a Heti Válaszban csütörtökön megjelenő interjúból, melyet Mészáros Mártával készítettek. A rendező nagyon meredek sztorit mesélt Andy Vajnáról, aki annak ellenére adott végül pénzt a filmjére, hogy tervét a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága elutasította. A döntés után Vajna felhívta a film producerét, és azt mondta, menjenek el hozzá a Nobuba (ez a filmügyi kormánybiztos éttermének neve). Mészáros így emlékszik vissza a látogatásra:

„Megérkeztünk, Vajna le sem ültetett bennünket, csak odajött hozzánk. Talán azért, mert az asztalánál ott ült Rogán Antal és Habony Árpád. Utóbbit egyébként régről ismerem, mert a fiammal kendózott évekig. Szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén. Most meg fel sem állt, hogy köszönjön nekem. Szóval Vajna odajött: Márta, ugye meg akarod csinálni ezt a filmet? – Igen, szeretném. – Akkor csináld! – Erre a produceremre nézett: Mennyi pénz kell? – Nagyjából hétszázmillió. – Jó, de nehogy kevesebbet mondjál, mert ha nem jöttök ki az összegből, később már nem adunk. – Viccnek tűnik, pedig igaz.”

 Címlapfotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.