Néha Mészáros Márta kanapéján aludt a még szegény Habony Árpád

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rövid részletet közölt a valasz.hu a Heti Válaszban csütörtökön megjelenő interjúból, melyet Mészáros Mártával készítettek. A rendező nagyon meredek sztorit mesélt Andy Vajnáról, aki annak ellenére adott végül pénzt a filmjére, hogy tervét a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága elutasította. A döntés után Vajna felhívta a film producerét, és azt mondta, menjenek el hozzá a Nobuba (ez a filmügyi kormánybiztos éttermének neve). Mészáros így emlékszik vissza a látogatásra:

„Megérkeztünk, Vajna le sem ültetett bennünket, csak odajött hozzánk. Talán azért, mert az asztalánál ott ült Rogán Antal és Habony Árpád. Utóbbit egyébként régről ismerem, mert a fiammal kendózott évekig. Szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén. Most meg fel sem állt, hogy köszönjön nekem. Szóval Vajna odajött: Márta, ugye meg akarod csinálni ezt a filmet? – Igen, szeretném. – Akkor csináld! – Erre a produceremre nézett: Mennyi pénz kell? – Nagyjából hétszázmillió. – Jó, de nehogy kevesebbet mondjál, mert ha nem jöttök ki az összegből, később már nem adunk. – Viccnek tűnik, pedig igaz.”

 Címlapfotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.