Vitray Tamást a nyilasok idejére emlékezteti a Soros-kampány

Média
2017 október 18., 06:39
comments 169
Vitray Tamás az ATV stúdiójában
photo_camera Vitray Tamás az ATV stúdiójában Fotó: ATV / youtube

Több több érdekes anyaggal jelentkezett a kéthavi szaklap, a Médiapiac, interjút adott benne például Vitray Tamás egykori tévés újságíró, sportriporter.

Vitray főleg a saját hőskora és a jelen újságírása közti változásokról beszél, de kérdezik a média egyre súlyosabb átpolitizálódásáról és a közéletről is. Nem megy bele nagyon erős mondásokba, de azért nem is fordul el a kérdésektől. Elmondja például, hogy egykori színműs tanítványa, Marsi Anikó kikérte a véleményét, mielőtt a TV2-höz ment.

"Eljött hozzám, hogy megkérdezze, mit szólok hozzá. Igaz addigra már megvolt az aláírt szerződése, de ha előbb jön, akkor is azt mondtam volna, amit egyébként is: vállalja mindaddig, amíg nem ütközik lelkiismeretével."

Megkérdezték, mit gondol arról, hogy kormánypárt portálok listázzák és "Soros-bérencnek" cimkéznek kritikus újságírókat:

"Botrányos. (...) Ki az, aki veszi a bátorságot, hogy eldöntse, kit hova soroljon?"

És a beszélgetés végén szóba kerül a Soros Györgyöt bűnbakként kikiáltó új kormányzati kampány és annak antiszemitizmusa is:

"- Egyszer régen még óraaadó voltam a Színművészeti Főiskolán, egy riport agresszív kérdezője kapcsán azt találtam mondani, hogy aki a mi mesterségünkben felülkerekedik, az alulmarad. Az ön kérdésére is ugyanez vonatkozik: előbb-utóbb visszájára fordulhat, ha valakire ilyen tömegével öntik a vádakat."

- Tehát antiszemita a Soros-plakát?

- Én olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a nyilasidők plakátjaira is: játék ez a tűzzel."

Vitray az őcsényi esetet "rémületesnek" tartja, és szerinte nem a média hitette el az emberekkel, hogy valakik migránsokat akarnak a "nyakukba küldeni", hanem a politika.

(Médiapiac)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.