Vitray Tamást a nyilasok idejére emlékezteti a Soros-kampány

Média
2017 október 18., 06:39
comments 169
photo_camera Vitray Tamás az ATV stúdiójában Fotó: ATV / youtube

Több  több érdekes anyaggal jelentkezett a kéthavi szaklap, a Médiapiac,  interjút adott benne például Vitray Tamás egykori tévés újságíró, sportriporter.

Vitray főleg a saját hőskora és a jelen újságírása közti változásokról beszél, de kérdezik a média egyre súlyosabb átpolitizálódásáról és a közéletről is. Nem megy bele nagyon erős mondásokba, de azért nem is fordul el a kérdésektől. Elmondja például, hogy egykori színműs tanítványa, Marsi Anikó kikérte a véleményét, mielőtt a TV2-höz ment. 

"Eljött hozzám, hogy megkérdezze, mit szólok hozzá. Igaz addigra már megvolt az aláírt szerződése, de ha előbb jön, akkor is azt mondtam volna, amit egyébként is: vállalja mindaddig, amíg nem ütközik lelkiismeretével."

Megkérdezték, mit gondol arról, hogy kormánypárt portálok listázzák és "Soros-bérencnek" cimkéznek kritikus újságírókat:

"Botrányos. (...) Ki az, aki veszi a bátorságot, hogy eldöntse, kit hova soroljon?" 

És a beszélgetés végén szóba kerül a Soros Györgyöt bűnbakként kikiáltó új kormányzati kampány és annak antiszemitizmusa is:

"- Egyszer régen még óraaadó voltam a Színművészeti Főiskolán, egy riport agresszív kérdezője kapcsán azt találtam mondani, hogy aki a mi mesterségünkben felülkerekedik, az alulmarad. Az ön kérdésére is ugyanez vonatkozik: előbb-utóbb visszájára fordulhat, ha valakire ilyen tömegével öntik a vádakat."

- Tehát antiszemita a Soros-plakát?

- Én olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a nyilasidők plakátjaira is: játék ez a tűzzel."

Vitray az őcsényi esetet "rémületesnek" tartja, és szerinte nem a média hitette el az emberekkel, hogy valakik migránsokat akarnak a "nyakukba küldeni", hanem a politika.

(Médiapiac)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt