Vitray Tamást a nyilasok idejére emlékezteti a Soros-kampány

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Vitray Tamás az ATV stúdiójábanFotó: ATV / youtube

Több  több érdekes anyaggal jelentkezett a kéthavi szaklap, a Médiapiac,  interjút adott benne például Vitray Tamás egykori tévés újságíró, sportriporter.

Vitray főleg a saját hőskora és a jelen újságírása közti változásokról beszél, de kérdezik a média egyre súlyosabb átpolitizálódásáról és a közéletről is. Nem megy bele nagyon erős mondásokba, de azért nem is fordul el a kérdésektől. Elmondja például, hogy egykori színműs tanítványa, Marsi Anikó kikérte a véleményét, mielőtt a TV2-höz ment. 

"Eljött hozzám, hogy megkérdezze, mit szólok hozzá. Igaz addigra már megvolt az aláírt szerződése, de ha előbb jön, akkor is azt mondtam volna, amit egyébként is: vállalja mindaddig, amíg nem ütközik lelkiismeretével."

Megkérdezték, mit gondol arról, hogy kormánypárt portálok listázzák és "Soros-bérencnek" cimkéznek kritikus újságírókat:

"Botrányos. (...) Ki az, aki veszi a bátorságot, hogy eldöntse, kit hova soroljon?" 

És a beszélgetés végén szóba kerül a Soros Györgyöt bűnbakként kikiáltó új kormányzati kampány és annak antiszemitizmusa is:

"- Egyszer régen még óraaadó voltam a Színművészeti Főiskolán, egy riport agresszív kérdezője kapcsán azt találtam mondani, hogy aki a mi mesterségünkben felülkerekedik, az alulmarad. Az ön kérdésére is ugyanez vonatkozik: előbb-utóbb visszájára fordulhat, ha valakire ilyen tömegével öntik a vádakat."

- Tehát antiszemita a Soros-plakát?

- Én olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a nyilasidők plakátjaira is: játék ez a tűzzel."

Vitray az őcsényi esetet "rémületesnek" tartja, és szerinte nem a média hitette el az emberekkel, hogy valakik migránsokat akarnak a "nyakukba küldeni", hanem a politika.

(Médiapiac)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.