A nők nem szülnek eleget, hiába szeretnék a férfiak, a gyermektelenek pedig a játszótéren búslakodnak

2017 október 19., csütörtök 10:31
525

Zavarbaejtő kampányba kezdett a KDNP egy reprezentatívnak mondott kutatás eredményeire hivatkozva. A kereszténydemokraták arra jutottak, sokkal kevesebb gyerek születik, mint amennyire a fiatalok valójában vágynak - ez valószínűleg egyébként igaz is.

Fotó: Facebook/KDNP

A KDNP-sek úgy döntöttek, megkérdezik a gyermekvállalási kor felső határához közeledő korosztályt, milyen segítségre lenne szükségük terveik megvalósításához, ezért a frakció megbízást adott egy reprezentatív kutatásra, melynek eredményeit itt publikálták, néhány erős következtetés megértését pedig képekkel illusztrálva próbálják közelebb vinni az emberekhez. Kiderül például, hogy a nők nem szülnek rendesen, hiába vágynak gyerekekre a férfiak, meg hogy milyen sok nő dolgozik teljes állásban, ami azért valljuk be, őrület. A dolgozó nőkről egyébként úgy esik szó, hogy megemlítik, vizsgálták a család és a karrier összeegyeztethetőségét. Hogy ebből hogy következik, hogy a 35-44 éves korosztályban másfélszer annyi férfi szeretne gyereket, mint nő, nehéz megmondani. 

Nem mellékes tény, bár erről a kutatásban nem írnak, hogy a nők többsége, ha teheti, 35 éves kora előtt vállal gyereket, mert afelett gyakran lassabban jön össze a baba, nő a vetélés kockázata, valószínűbb a terhességi cukorbetegség kialakulása, és megnő a kromoszóma-rendellenességek kockázata, így jóval több vizsgálatra is el kell járniuk. 

Kiderül továbbá az is, hogy akinek nincs gyereke (a 35-44 közötti korosztály 41%-ának), az szomorúan üldögél egyedül egy üres játszótéren.

Fotó: Facebook/KDNP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt