A Színművészeti Egyetem addig nem tesz semmit Marton László ügyében, amíg "független hatóság nem állapít meg jogsértést"

bűnügy
2017 október 19., 13:30
comments 237

A Sárosdi Lilla által zaklatással vádolt rendező, Marton László a Színház- és Filművészeti Egyetem tanára, sőt professzor emeritusa.

A hvg.hu megkeresésre az egyetem hosszú közleménnyel válaszolt, amelyben az esetről ezt írják:

A közvéleményt érdeklő, konkrét kérdésre vonatkozóan két állítás áll szemben egymással, az egyik szerint megtörtént a zaklatás, a másik szerint nem. Sem hatásköre, sem joga, sem lehetősége nincs az egyetemnek arra, hogy eldöntse, melyik felel meg a valóságnak a két, egymásnak ellentmondó állítás közül. Mindaddig, amíg független hatóság nem állapít meg jogsértést, az egyetemnek nincs joga lépni az ügyben. Ugyanakkor evidencia, hogy bármilyen bizonyítást nyert jogsértés vagy erkölcsi vétség esetén az elkövetővel szemben az egyetem a megfelelő szankciókat alkalmazza.

A Vígszínháznak nem sokkal korábban sikerült olyan nyilatkozatot közzétennie, amelyből még az sem derül ki, hogy Sárosdi megszólalását vagy a szexuális zaklatást ítélik-e el.

(Leadkép: Vígszínház)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.