A Színművészeti Egyetem addig nem tesz semmit Marton László ügyében, amíg "független hatóság nem állapít meg jogsértést"

A Sárosdi Lilla által zaklatással vádolt rendező, Marton László a Színház- és Filművészeti Egyetem tanára, sőt professzor emeritusa.

A hvg.hu megkeresésre az egyetem hosszú közleménnyel válaszolt, amelyben az esetről ezt írják:

A közvéleményt érdeklő, konkrét kérdésre vonatkozóan két állítás áll szemben egymással, az egyik szerint megtörtént a zaklatás, a másik szerint nem. Sem hatásköre, sem joga, sem lehetősége nincs az egyetemnek arra, hogy eldöntse, melyik felel meg a valóságnak a két, egymásnak ellentmondó állítás közül. Mindaddig, amíg független hatóság nem állapít meg jogsértést, az egyetemnek nincs joga lépni az ügyben. Ugyanakkor evidencia, hogy bármilyen bizonyítást nyert jogsértés vagy erkölcsi vétség esetén az elkövetővel szemben az egyetem a megfelelő szankciókat alkalmazza.

A Vígszínháznak nem sokkal korábban sikerült olyan nyilatkozatot közzétennie, amelyből még az sem derül ki, hogy Sárosdi megszólalását vagy a szexuális zaklatást ítélik-e el.

(Leadkép: Vígszínház)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.