A Színművészeti hallgatói petíciót indítottak, hogy függesszék fel Marton Lászlót

bűnügy
2017 október 19., 14:34
comments 418

A Színház- és Filművészeti Egyetem a Marton-ügyről azt nyilatkozta csütörtök délután, hogy "amíg független hatóság nem állapít meg jogsértést, az egyetemnek nincs joga lépni az ügyben". Úgy tűnik, ez nem mindenkinek tetszik: az egyetem jelenlegi és korábbi hallgatói petícióban fordulnak a rektorhoz és a kancellárhoz, hogy

az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemünkön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága.

A levelet Markó Róbert rendező rakta ki a Facebookra, és azt írja, hogy egy óra alatt 114-en írták alá.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.