Elfogyott az útlevélpapír, ezért került Csád Trump tiltólistájára

POLITIKA
2017 október 19., 11:01
comments 40

Már szeptember végén azon tanakodott egy csomó ember a világban, hogy miért tette Trump elnök tiltólistára Csádot egy csomó másik állammal együtt, ahonnan az emberek csak nagyon súlyos korlátozásokkal, vagy egyáltalán nem utazhatnak az Egyesült Államokba. Csád ugyan nem világhatalom, de Amerika fontos afrikai szövetségese a terror elleni harcban. A kitiltásnak októberre nagyon kézzelfogható hatása lett, Csádot visszahívta csapatait az iszlám szélsőséges Boko Haram ellen harcból, hiszen ha Amerikai így gyűlöli őket, akkor miért kockáztassák az Egyesült Államok érdekében a saját katonáik életét.

Ma viszont minden eddiginél váratlanabb kanyar vett a történet, a Guardian ugyanis arról ír, hogy kb. egy irodai logisztikai probléma vezetett a csádiak kitiltásához.

Az történt, hogy az USA belbiztonsági minisztériuma útlevélmintákat kért egy csomó országtól, a Csád viszont nem teljesített a kérést, mert kifutottak az útlevélpapírból, és a korábban elküldött mintát pedig az amerikai hatóságok nem fogadták el. A lap szerint elsősorban ez vezetett oda, hogy a korábban Amerikával szövetséges afrikai tiltólistára kerüljön, és visszvonja a csapatait a terroristák elleni harcból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.