Elszíneződött a szonda Pécsett, a helyi újság erre Allahot és a muzulmánokat kezdte gyalázni

Egy falu helyi újságjában is legfeljebb apróbetűs kishír lenne, vagy talán az sem, hogy a rendőrök lemeszeltek egy ittas vezetőt, aki azon felül, hogy lebukott, nem művelt semmit. De nem a bama.hu-n, a baranyai megyei lap Mészáros Lőrinc által idén megvásárolt online felületén. Itt ugyanis a következő címmel jelent meg cikk, ami jelenleg éppen a címlap felső részén olvasható:

Allah (nem) figyelt Pécsre: piás jordán autós bukott le

Az elképesztő stílusban allahozó-muszlimozó-arabozó cím után még a kortárs magyar kormánypropagandán edzett olvasó is meghökken, amikor végigolvassa a cikket. A cím ugyanis arra utal, mintha a lebukott vezető valami rettenetes dolgot művelt volna részegen. Ám a cikk összes 3 darab rövid mondatából az derül ki, hogy semmi ilyen nem történt. Úgy általában sem történt semmi különös, azon felül, hogy a pécsi rendőrök megállítottak egy autóst, akinél a szonda alkoholfogyasztást mutatott ki, ezért rutinszerűen elvették a jogosítványát. Ilyen eset Magyarországon évente tízezres nagyságrendben történik meg, az újságok pedig kizárólag akkor írnak ilyesmiről - vagyis írtak eddig - ha nagyon híres ember bukott le, vagy rekordközeli mennyiségű alkoholt ivott az illető. Itt szó sem volt ilyesmiről.

Hogy az olvasó véletlenül se fusson át a Lényeg fölött, a bama.hu a következő szöveggel osztotta meg a Facebookon a cikk kilkjét:

Sikeres volt a beilleszkedés...

Ebben az acsarkodó rasszizmusban az a vicces, hogy ugyanezek a figurák egyébként többek között éppen azzal érvelnek a bevándorlás ellen, hogy a muszlimok képtelenek és nem is akarják felvenni a helyi szokásokat.

Mészáros Lőrinc sajtóbirodalma pedig a jelek szerint már nem is álhíreket és hazugságokat + kormányzati propanadaüzeneteket megjelentető kvázi-újságok lánca, hanem sima trollfórum.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.