Fantasztikus börtönnaplót ír egy magyar rab patkányokról, kondizásról és a becsempészett finomságokról

ÉLET
2017 október 19., 17:36

Rendszeresen posztol a Facebookra egy, a sopronkőhidai fegyházban raboskodó férfi  a börtönélet fájdalmairől és vidámságairól. Az intézményben rohangáló csótányok és a mosléknak nevezett menza ellenére jól tartja magát, óriási súlyokkal edzi a testét, és különleges kapcsolatainak köszönhetően még proteinszeletekhez is hozzá tud jutni.

photo_camera Works at Fegyvernepper Fotó: Facebook

Már a bemutatkozása is tökéletes, de az igazi királyság az idővonalán kezdődik.

photo_camera Halálosztó, TV2, gitár Fotó: Facebook

A férfi különleges Facebook-profiljára az OKPécs akadt rá, ők jöttek rá arra is, hogy a rab a 2008-as pécsi kézigránátos merénylet egyik elkövetője. A társait, akik a gyilkosságot elkövették, életfogytiglanra ítélték, ő 12 év fegyházbüntetést kapott, mert csak a robbanóanyagot szerezte be.

A büntetését 2012-ben kezdte, vagyis már öt évet leült és hét éve van hátra. A Facebookra csak néhány napja regisztrált, de azóta nagyon aktívan nyomja, a borítóképének is a börtönt állította be. 

Látszólag inkább jól érzi magát a börtönben, mint rosszul, de vannak dolgok, amik nem tetszenek neki. Például hogy nem fér el a pici zárkában,

photo_camera Fotó: Facebook

hogy nem elég jó a kaja,

photo_camera Fotó: Facebook

és hogy patkányok sétálgatnak a folyosón.

photo_camera Fotó: Facebook

A jó dolgok közé tartozik viszont a kondi és a bedurranás,

photo_camera Fotó: Facebook

a rengeteg tiltott finomság, amikről a férfi azt állítja, hogy a büntetés-végrehajtási alkalmazottaktól szerzi be, nem a rokonok küldik neki,

és a tudat, hogy ő legalább kimondja az igazságot.

Az OKPécs megkereste a börtönt, akik elmondták, vizsgálatot indítanak az ügyben, mert a börtönben sem internetezni, sem proteinszeletet csempészni nem szabad. Nagy kár.

photo_camera Fotó: Facebook