Távozott az egyetemi intézet éléről Bajomi-Lázár Péter, miután Bayer Zsolt haláláról beszélt egy konferencián

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Bajom-Lázár Péter médiakutató a Political Capital konferenciáján október elején azt mondta:

„Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt.”

Bajomi másnap a Facebookon kért bocsánatot.

Súlyos hibát követtem el. Senki halálát nem kívánom. Megkövetem Bayer Zsoltot.

- írta. A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Társadalomtudományi Intézetének vezetője azonnal felajánlotta lemondását, amit a BGE egy etikai vizsgálatot követően elfogadott. 

„Az egyetem rektora etikai vizsgálatot kezdeményezett, amely korrekt volt, és a testület egyöntetűen azt állapította meg, hogy kijelentésem az egyetem etikai kódexébe ütközik, mert eszerint az intézményt a ház falain kívül is képviselem, és mert megszólalásommal megsértettem a mondott közíró emberi méltóságát és személyiségi jogait”

Ezt mondta a médiakutató a történekről az Indexnek.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.