Áder János sarkára állt: visszaküldte megfontolásra a kéményseprésről szóló törvényt

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.
Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA
 "Ki egyetlen lelket ment meg, az egész világot menti meg!"

címmel közleményt adott ki az MTI-nek a Kéményseprők Országos Szakszervezete, hálájuk jeléül, hogy Áder János köztársasági elnök visszaküldte megfontolásra a parlamentnek a napokban elfogadott kéményseprésről szóló Tv. módosítását.

"Döntésével Áder János tanúbizonyságot tett arról, hogy a nemzet egységét kifejezve, vitathatatlanul fontosnak tartja a magyar állampolgárok élet- és vagyonvédelmének biztosítását, továbbá a környezet megóvását és ugyanerre kéri a magyar Országgyűlés valamennyi képviselőjét" - írják a kéményseprők, akik szerint a köztársasági elnök olyan döntést hozott, ami egy tényeken alapuló, felelős döntést hozott, mely kizárólag a magyar társadalom érdekeit szolgálja. 

Tavasszal irányult utoljára hasonló figyelem Áder János jobbkezén: akkor az elnök végül aláírta a több egyetemet is nehéz helyzetbe sodró felsőoktatási törvény módosítását. 

Kedden az Országgyűlés kedden megszüntette a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését. A munkát a törvény szerint a továbbikban megrendelésére (ingyenesen) végezhetné el a katasztrófavédelem vagy az önkormányzati közszolgáltató. Ezt csáklyázta meg most Áder azzal, hogy visszaküldte a törvényt. a kéményseprők abban bíznak, hogy a parlament Kölcsey szellemiségét követve dönt majd: "a Haza minden előtt!"