Arccal vállalják a velük történteket a homofób támadások áldozatai

társadalom
2017 október 20., 07:52

Pénzgyűjtő kampányt indított az idén 22 éves Háttér Társaság egy okostelefon alkalmazás fejlesztéséhez, aminek az lenne a célja, hogy segítse a homofób és transzfób indíttatású támadások áldozatait. Az UNI-FORM nevű alkalmazás kapocsként működik a nemzetközi LMBTQI szervezetek a és rendőrség között, és így hatékony segítséget tud nyújtani kritikus esetekben. 

A kampány részeként támadások áldozati arccal és szöveggel vállalják a velük történt gyűlölet-támadásokat, és ezzel a kiállással kérnek mindenkit, hogy támogassák céljukat. 

Az alkalmazás azért lehetne fontos eszköz, mert az ilyen indíttatású támadásokat, különböző okokból, nem igazán merik jelenteni az érintettek, alig 17 százaléka az eseteknek jut el hatósági fázisba. 

  • "2013-ban buliból hazafelé menet egy barátommal csókolóztunk a körúton. Egy közeli kisboltból kijőve két férfi baseballütővel fenyegetett meg minket, hogy azonnal hagyjuk abba.”
  • “2014-ben a Pride felvonulásra tartva fekete ruhás kopaszok kötöttek belénk, engem ököllel arcon csaptak, egy barátomat háton rúgták.”
  • “2015 őszén a Stefánia úton bicikliztem, amikor egy autós éktelen buzizásba kezdett, majd leköpött."
  • “A párommal nem titkoljuk, hogy melegek vagyunk. Sajnos rendszeresen érnek bennünket homofób beszólások, sőt egy környékbeli srác nemrégiben ököllel megfenyegetett, és vállal belénk jött.”