Drónfelvételen a porrá zúzott Rakka, a halál fővárosa

külföld
2017 október 20., 08:55
comments 62

A képsor legelején látható stadion, pontosabban annak maradványai voltak az Iszlám Állam utolsó állásai a szíriai Rakkában, ahonnan az amerikaiak által fegyverzett és támogatott milíciák a hét elején - június óta tartó kitartó ostromlás végén - végleg kiverték a terrorszervezet utolsó sejtjeit is.

Rakka volt három éven keresztül az Iszlám Állám által kikiáltott kalifátus fővárosa, a kegyetlen kivégzős videók helyszíne, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) győzelme így szimbolikus jelentőséggel is bír. Miközben az Iszlám Állam a helyi lakosokat igyekezett élő pajzsként használni a harcokban, az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje is bombázta a terroristák állásait. A város nem élte túl a harcokat, földdel lett egyenlővé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt