link Forrás

Drónfelvételen a porrá zúzott Rakka, a halál fővárosa

külföld
2017 október 20., 08:55
comments 62

A képsor legelején látható stadion, pontosabban annak maradványai voltak az Iszlám Állam utolsó állásai a szíriai Rakkában, ahonnan az amerikaiak által fegyverzett és támogatott milíciák a hét elején - június óta tartó kitartó ostromlás végén - végleg kiverték a terrorszervezet utolsó sejtjeit is.

Rakka volt három éven keresztül az Iszlám Állám által kikiáltott kalifátus fővárosa, a kegyetlen kivégzős videók helyszíne, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) győzelme így szimbolikus jelentőséggel is bír. Miközben az Iszlám Állam a helyi lakosokat igyekezett élő pajzsként használni a harcokban, az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje is bombázta a terroristák állásait. A város nem élte túl a harcokat, földdel lett egyenlővé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.