Egymást lövik a kurdok és az irakiak Kirkuk határában

háború
2017 október 20., 14:16
A Kurd Szabadságpárt katonái blokkolják a Altun Kupri ellenőrzőpontot.
photo_camera A Kurd Szabadságpárt katonái blokkolják a Altun Kupri ellenőrzőpontot. Fotó: Yunus Keles/Anadolu Agency

Heves harcok alakultak ki a kurd pesmergák és az iraki hadsereg között Kirkuktól északra. A BBC helyszíni tudósítója szerint az Alton Kupri nevű ellenőrzőpontnál rakéta- és ágyúlövéseket, valamint gépfegyverropogást lehet hallani. Az utolsó olyan körzete Kirkuk tartománynak, amit még a kurdok tartanak ellenőrzésük alatt.

Kurd katonák Altun Koprunál
photo_camera Kurd katonák Altun Koprunál Fotó: Idris Okuducu/Anadolu Agency

Az iraki hadsereg hétfőn foglalta vissza Kirkuk városát, ahová a kurdok akkor vonultak be, amikor a központi kormány 2014-ben az Iszlám Állam elől menekülve őrizetlenül hagyta az olajban gazdag várost. Ez elmúlt három évben a kurdok védték a területet a szélsőségesek támadásaitól. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.