Egymást lövik a kurdok és az irakiak Kirkuk határában

A Kurd Szabadságpárt katonái blokkolják a Altun Kupri ellenőrzőpontot.Fotó: Yunus Keles/Anadolu Agency

Heves harcok alakultak ki a kurd pesmergák és az iraki hadsereg között Kirkuktól északra. A BBC helyszíni tudósítója szerint az Alton Kupri nevű ellenőrzőpontnál rakéta- és ágyúlövéseket, valamint gépfegyverropogást lehet hallani. Az utolsó olyan körzete Kirkuk tartománynak, amit még a kurdok tartanak ellenőrzésük alatt.

Kurd katonák Altun KoprunálFotó: Idris Okuducu/Anadolu Agency

Az iraki hadsereg hétfőn foglalta vissza Kirkuk városát, ahová a kurdok akkor vonultak be, amikor a központi kormány 2014-ben az Iszlám Állam elől menekülve őrizetlenül hagyta az olajban gazdag várost. Ez elmúlt három évben a kurdok védték a területet a szélsőségesek támadásaitól. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.