Elaludtak a hörcsögök, ezért fél évre leállt egy útépítés Németországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megálltak az exkavátorok és betonozógépek a németországi Euerbach kisváros elkerülő útjának építkezésén, mert felfedezték, hogy az út egy olyan szakaszon menne át, ahol éppen most feküdtek le aludni a mezei hörcsögök, egészen tavaszig. (Nem a terráriumban tartott kis károkozókról van szó, hanem a sün méretű, pompásan kinéző, fél kilósra is megnövő, szuperagresszív mezei hörcsögökről.)

Mivel a mezei hörcsög a németeknél fokozottan védett állat - nálunk is védett, de Magyaroszág egész Európa egyik legkomolyabb hörcsögnagyhatalma - természetesen nem lehet csak úgy eldózerolni a lakhelyét, hiszen a bántása bűncselekmény. Vagyis ilyenkor át kell telepíteni. Csakhogy ez kizárólag a hörcsög aktív időszakában, vagyis tavasztól kora őszig lehetséges. Az euerbachiak körgyűrűjének építését ezért a szakértők szerint csak májusban folytathatják.

(via Index via Welt)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.