Lehet, hogy Simicska Lajos cezaromániás bunkó, de ez nem az ő plakátja

Média
2017 október 20., 14:03

Amikor az Origo a Jobbikra és Simicska Lajosra támad, a jóérzésű olvasó, legyen balos, jobbos, zöld, liberális vagy egyik sem, máris veheti elő a legnagyobb pattogatottkukoricás vödröt meg a nagykólát, de amit most műveltek népszórakoztatás címén, az még tőlük is meglepően jó.

link Forrás

Az Origo aktuális vezető anyagának az a címe, hogy

Ön venne használt autót ezektől az emberektől?

és a Jobbikról, egész pontosan a Jobbikot irányító elnökség tagjairól szól. A cikkket ezzel az ajánlóval rakták ki:

Megmutatjuk, kikkel ügyetlenkedik a Jobbik. Cukigörcs, meztelen kémia, bénázás, pisilés és Lali, a király.

A tapasztalt újságolvasó már itt sejtheti, hogy a Lali az Simicska Lajos lesz, de az ennyiből még nem világos, hogy miért is király ez a Lali. De ez nemsokára fontos lesz.

A cikkbe belekattintva ugyanis azt láthatjuk, hogy az írás tényleg sorra veszi a Jobbik országos elnökségének tagjait – Vona Gábort, Volner Jánost, Janiczák Dávidot, Szabó Gábort, Sneider Tamást, Zsiga-Kárpát Dánielt és Fülöp Eriket és egyenként jól leszedi róluk a keresztvizet. A túlképzett olvasó itt közbeszólhet, hogy hol marad Toroczkai László. Ő kimaradt, vagyis az elvileg róla szóló résznél 3 toroczkaizó mondat után inkább Simicska Lajosról írnak, aki az Origo szerint a Jobbik igazi főnöke.

Ezt a részt – ellentétben az előzőekkel – nem a főszereplő, Simicska fényképével, hanem egy plakátról készült fotóval illusztrálták. Amit megnézve azonnal érthetővé válik a címlapajánló lalikirályozása:

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Az egészséges lelkű olvasó ökle ezen a ponton nyilván összeszorul, hogy hogy lehet valami ennyire arrogáns, cezaromániás bunkó, mint ez a Simicska, hogy így plakáton alattvalózza a hozzá érkezőket.

Ezt a hagulatot csak erősíti a fotó aláírása, ami annyi, hogy

Wilkommenskultur.

Csakhogy a helyzet az, hogy bár könnyen lehet, hogy Simicska Lajos tényleg egy arrogáns, cezaromániás bunkó, de az biztos, hogy nem emiatt a plakát miatt. Ezt ugyanis nem ő ragasztotta ki, hogy a tőle függőket alázza, hanem az MSZP Vas megyei szervezete helyezte el egy teherkocsi platójára állítva a Fidesz-KDNP kihelyezett, sárvári frakcióülése előtt, 2012. szeptemberében, tiltakozásként. Vagyis még akkor, amikor Simicska Lajos nem a fideszes pártlapok ördögi ellensége, hanem az eltartójuk és fő finanszírozójuk volt. 

Akár direkt manipuláltak az origósok egy MSZP-s plakát Simicskának tulajdonításával, akár fogalmuk sem volt róla, az illusztráció kiválasztása mindenképpen ötcsillagos húzás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.