Nagyon valószínű, hogy megtalálták az eltűnt ellenzéki aktivista holttestét Argentínában

Akár még pénteken kiderülhet, hogy valóban az augusztus 1-én eltűnt emberi jogi aktivista, Santiago Maldonado holttestét találták-e meg szerdán Patagónia egyik fagyos folyójában a hatóságok. Ez amúgy a szakértői vizsgálatok előtt is nagyon valószínűnek tűnik, a jeges folyóban viszonylag jól megőrzött holttest ruházatának zsebében megtalálták Maldonado személyi igazolványát is.

Maldonado holtteste egy olyan birtokon került elő, amely a Beneton tulajdona.

Maldonado, a 28 éves aktivista az őslakosok jogaiért küzdők táborából tűnt el augusztus 1-én, miután a hatóságok lerohanták a tábort. Most a holttest szakértői vizsgálatával próbálják megállapítani, hogy Maldonadó belefulladt-e a folyóba, vagy már holtan dobták bele. Előbbi a hatóságok verzióját erősítené, miszerint Maldonado a folyón át próbált menekülni a letartóztatás elől. Utóbbi viszont erősen utalna rá, hogy a rajtaütés során végeztek vele, és megpróbálták eltüntetni a holttestét.

Maldonado esete az argentin közélet elmúlt két hónapját meghatározó sztorijává vált, főleg a hatóságok cinikus és átlátszóan hazug reakciói miatt. Azok ugyanis megpróbálták a tiltakozó őslakosokra kenni Maldonado halálát. Az is visszatetszést keltett, hogy a kormány azt a csendőrséget bízta meg Maldonado eltűnésének kivizsgálásával, mely a tábort is lerohanta, így akár aktív részese is lehetett Maldonado halálának. (Via The Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.