Tévedésből valami vágólapon maradt szöveget véshettek az emlékoszlopra, de Tállai András felavatta

Nagyszerű nevű eseményt tartottak július elején a mindössze 316 lakosú, a Hejőpapi-Hejőbába-Tiszaújvárosi-polgári outlet négyszögbe eső, M3-as autópálya melletti Hejőkürtön. A

XVI. Falunap és Nemzetközi Kürtök Találkozója

egyik sztárja Tállai András államtitkár-NAV-elnök volt, aki, mint a Facebook-oldalán látható, büszkén fotózkodott az eseményen felavatott márvány emlékmű mellett pózolva. Az emlékmű elárulja, hogy mit is jelent az elsőre bizarrul hangzó Kürtök Találkozója elnevezés: itt a "-kürt"-re végződő nevű falvak buliznak.

De nézd meg jobban, milyen szöveget véstek a sírkő fazonú emlékmárványra, a Kürt nevű falvak címerei fölé!

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ "EURÓPAI KERET-MEGÁLLAPODÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL A TERÜLETI TESTÜLETEK KÖZÖTT" EGYEZMÉNYBEN KIFEJEZETT EGYENJOGÚSÁG ALAPELVEIN NYUGSZIK"

Hogy micsoda? Biztosan ez volt az eredeti terv? Szerintem egészen biztosan nem. Azon túl, hogy ennek semmi értelme, alig alatta, kisebb betűkkel már olyan szöveg áll, ami abszolúte elképzehető egy, a települések közti barátságnak emléket állító oszlopon:

"A barátság sohasem felejt, éppen ez a csodálatos benne."

A főszöveg viszont pont olyan, mintha egy, a kő feliratát rögzítő levélben szereplő előterjesztésnyelvű mondat lenne az apróbetűs részből, amit a vésnök véletlenül kikopipésztelt a valódi szöveggel együtt, aztán ott maradt a vágólapon és a végén fel is vésték. Mert az kizárt, hogy ezt bárki is így tervezte volna.

Kár, hogy a márvány mellé nem terveztek be egy nemzeti lobogót, mert akkor talán azt is felvésték volna, hogy "CSAK KÉZZEL MOSHATÓ"

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.