Egymillió eurós nyomravezetői díjat ajánlott fel a máltai kormány a felrobbantott újságíró gyilkosainak felkutatásáért

Több 444 videó?
Szeretném

Egymillió euró nyomravezetői díjat ajánlott fel szombaton a máltai kormány annak, aki segít felderíteni, ki gyilkolta meg Daphne Caruana Galizia korrupciós ügyeket vizsgáló oknyomozó újságírónőt.

Fotó: Matthew Mirabelli/AFP

Caruana Galiziát az autójába rejtett pokolgéppel ölték meg hétfőn.

A máltai kormány közleményében hangsúlyozta, elkötelezettek amellett, hogy felderítsék a gyilkosok kilétét, és felelősségre vonják az elkövetőket. A hatóságok teljes körű védelmet ígérnek minden informátornak, aki eskü alatt hajlandó vallomást tenni az ügyben.

Daphne Caruana Galizia a máltai kormány éles hangú bírálója volt az elterjedt korrupció miatt. Rendszeresen hangoztatta, hogy a szigetország irányítása bűnözők kezére került.

Az újságírónő fiai, Matthew, Andrew és Paul Caruana Galizia pár napja azt írták a Facebookon, hogy változás nélküli igazságszolgáltatásnak nem látják értelmét. Azt akarják, hogy a kormány azon tagjait ítéljék el, akik haszonélvezői anyjuk meggyilkolásának.

"A kormány és a rendőrség, amely életében is cserbenhagyta anyánkat, a halálában is cserbenhagyja őt. Azok, akik amióta az eszünket tudjuk, csak elhallgattatni próbálták anyánkat, nem szolgáltathatnak igazságot a halála ügyében" - írták. (MTI)