A szennyezettség a világ leghatékonyabb gyilkosa

Az idő előtti elhalálozások 16 százaléka valamilyen módon a szennyezettség miatt következik be, állítja egy friss kutatás, amely a maga nemében az első: nemcsak azért, mert az egész világot átfogta, de egyszerre vizsgálta a lég-, a víz- és a talajszennyezettség hatásait is.

2015-ben 9 millió haláleset vezethető vissza valamilyen szennyezésből eredő okra. Ez több mint az AIDS, a malária és a tuberkolózis által okozta halálok összesen, és 15-ször nagyobb, mint a háborúk és fegyveres konfliktusok okozta halálesetek száma.

Több embert öl meg, mint a dohányzás, az éhínség, egyes országokban minden 4. halál valamilyen szennyezés következtében történik. Az áldozatok 92 százaléka szegény vagy közepes jövedelmű.

A légszennyezettség 85 százaléka vezethető vissza a fejlett országok nagy méretű fosszilisenergiahordozó-használatára és a szegény országok tüzelési gyakorlatára.

A kutatást a Simon Fraser Universityn végezték Bruce Lanphear vezetésével. (Science Daily)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.