Mégsem lesz ENSZ-nagykövet Robert Mugabe

Óriási vihart kavart, hogy az Egészségügyi Világszervezet jószolgálati nagykövetnek nevezte ki Robert Mugabét, Zimbabwe elnökét, akinek regnálása alatt konkrétan összeomlott az afrikai ország egészségügye.

Egész pontosan az ENSZ alatt működő Egészségügyi Világszervezet (WHO) kérte fel a 93 éves Mugabét, hogy segítsen a "nem fertőző betegségek" (NCD-k), mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a rák vagy a krónikus légzőszervi betegségek elleni küzdelemben Afrikában.

A kritikus hangok miatt ezért visszavonulót fújt a WHO elnöke, Tedros Adhanom Ghebreyesus, és letett arról, hogy Mugabéból ENSZ-nagykövet váljon. Tiltakozott többek között számos nemzetközi szervezet is, ahogy a brit és a kanadai kormány is. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.