Mégsem lesz ENSZ-nagykövet Robert Mugabe

Óriási vihart kavart, hogy az Egészségügyi Világszervezet jószolgálati nagykövetnek nevezte ki Robert Mugabét, Zimbabwe elnökét, akinek regnálása alatt konkrétan összeomlott az afrikai ország egészségügye.

Egész pontosan az ENSZ alatt működő Egészségügyi Világszervezet (WHO) kérte fel a 93 éves Mugabét, hogy segítsen a "nem fertőző betegségek" (NCD-k), mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a rák vagy a krónikus légzőszervi betegségek elleni küzdelemben Afrikában.

A kritikus hangok miatt ezért visszavonulót fújt a WHO elnöke, Tedros Adhanom Ghebreyesus, és letett arról, hogy Mugabéból ENSZ-nagykövet váljon. Tiltakozott többek között számos nemzetközi szervezet is, ahogy a brit és a kanadai kormány is. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.