Mégsem lesz ENSZ-nagykövet Robert Mugabe

Tbg
Egészségügy
2017 október 22., 15:33
comments 43

Óriási vihart kavart, hogy az Egészségügyi Világszervezet jószolgálati nagykövetnek nevezte ki Robert Mugabét, Zimbabwe elnökét, akinek regnálása alatt konkrétan összeomlott az afrikai ország egészségügye.

Egész pontosan az ENSZ alatt működő Egészségügyi Világszervezet (WHO) kérte fel a 93 éves Mugabét, hogy segítsen a "nem fertőző betegségek" (NCD-k), mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a rák vagy a krónikus légzőszervi betegségek elleni küzdelemben Afrikában.

A kritikus hangok miatt ezért visszavonulót fújt a WHO elnöke, Tedros Adhanom Ghebreyesus, és letett arról, hogy Mugabéból ENSZ-nagykövet váljon. Tiltakozott többek között számos nemzetközi szervezet is, ahogy a brit és a kanadai kormány is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.