Az összes esélyes eltévedt a velencei maratonon

Egy felvezető motoros hibájából eltévedtek a velencei maraton legnagyobb esélyesei. A képen az látható, amikor több száz méter után szólnak nekik, és visszairányítják. A két perces időveszteséget már nem sikerült behozniuk, a versenyt egy ismeretlen helyi sportoló nyerte.Fotó: Screenshot / ESPN

Az olasz Eyob Faniel nyerte a velencei maratont vasárnap. Ha követi a hosszútávfutást, de még sose hallott Eyob Fanielről, ne magában keresse a hibát. Nem kell ismernie. A verseny már a 25 kilométernél eldőlt, amikor a legnagyobb esélyeseket felvezető motor véletlenül rossz fele fordult, és több száz méteren át rossz irányba vezette a favoritokat, Abdulahl Dawudot, Gilbert Kipleting Chumbát, Kipkemei Mutait és David Kiprono Mettót.

Mire észrevették a tévedést, már vagy két percet vesztettek.

A helyi maratonista, Faniel eredetileg egy perccel volt lemaradva az élcsoporttól, eltévedésük után viszont eléjük került és meg is tartotta az előnyét. Végül 2 óra 12 perc 16 másodperces idővel, 22 éve első olaszként megnyerte a versenyt. A favoritok közül Chumba végül a negyedik lett. (Via The Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.