Momentum: „Nem hagyjuk, hogy Orbán elvegye a szabadságunkat!”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Néhány százan vettek részt a Momentum Mozgalom október 23-i ünnepi rendezvényén a Szabadság téren. A beszédek sorát a párt alelnöke, Soproni Tamás kezdte. Kijelentette: 

bár sokan távolinak látják a korrupciót, valójában kézzel fogható. 

Mert nem Mészáros Lőrinc jachtjára kell elképzelni, ha a korrupcióra gondolunk. 

„A korrupció eredménye a szegénység és a halál. Mert oda nem jut, ahová leginkább kéne.”

A párt alelnöke szerint sokan kérdezik őket, hogy mi a garancia arra, hogy ők majd nem fognak lopni. Soproni szerint erre a válasz az, hogy el fognak számolni mindennel, és mert ők a korrupcióval szemben határozták meg magukat. 

Fotó: botost/444.hu

A párt elnöke, Fekete-Győr András bejelentette, hogy új honlapot indítottak, amin minden külföldön élő magyar két kattintással megnézheti, hol és hogyan tud szavazni. Emellett kampányt fognak indítani belföldön azért, hogy felhívják a szavazás fontosságára a figyelmet. Fekete-Győr kijelentette: 

"befejezzük a rendszerváltást. Mert nem hiszem, hogy azok akik azt akarták, erre számítottak, ami most folyik. Nem hagyjuk, hogy Orbán elvegye a szabadságunkat."

Sokan mondják, hogy nincs esély, tette hozzá, de szerinte nem az a kérdés, hogy van-e esély, hanem az, hogy miből a választhatnak. 

"Nem adjuk fel, hisszük, hogy a cselekvés ereje változást hoz az országban,"

mondta. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.