Most már bárki elolvashatja Stephen Hawking 1966-os doktoriját

Október 23-tól bárki letöltheti Stephen Hawking 1966-ban 24 évesen írt doktoriját, "A táguló univerzumok tulajdonságai" című értekezést, amely a Cambrige-i Egyetem tájékoztatása szerint egyből a legkeresettebb irat lett szabad hozzáférésű könyvtárukban.

Hawkings azt reméli, hogy immár 51 éves műve hozzáférhetővé tétele másokat is gondolkodásra inspirál. "A PhD-dolgozatom szabad hozzáférésűvé tételével arra szeretném inspirálni a Föld népeit, hogy ne a lábuk elé bámuljanak, hanem fel, a csillagokba; hogy a helyünkről gondolkodjanak a világegyetemben, és próbálják megérteni a kozmoszt" - mondta.

Hawking emellett reméli, hogy példája is ragadós lesz, és egyre több kutató osztja majd meg ingyen az eredményeit. "Bárhol is éljen, mindenkinek joga kéne legyen az akadálytalan és ingyenes hozzáférés, nemcsak az én, hanem bármely nagy és érdeklődő elme kutatásaihoz" - mondta.

Hawking szerint "minden új generáció az előző válán áll, ahogy fiatal doktoranduszként engem is Isaac Newton, James Clerk Maxwell és Albert Einstein ihletett. Örömmel hallom, hogy milyen sokan akarták letölteni a doktorimat, remélhetőleg nem lesznek csalódottak most, hogy végre el is olvashatják". (Via The Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.