A NAV az Ozora Fesztivál szervezőinél tartott ellenőrzést

Több 444 videó?
Szeretném

Azt írja a 24.hu, hogy az elmúlt napokban az Ozora (hivatalosan: O.Z.O.R.A.) Fesztivál vezetőinél tartott ellenőrzést a NAV. A lap szerint a nyomozóknak egy korábbi, lezárt évad elszámolásával vannak gondjaik. A majdnem 20 éve létező Ozora a Sziget, a Balaton Sound és a Volt mögött az ország 4. legdrágább fesztiválja, a látogatók többsége mindig külföldről jön, így a jegyeket is főleg eurós árazással, külföldön adják el.

A NAV délelőtt közölte, hogy 2,7 milliárd forintos pénzmosás miatt indított nyomozást fesztiválszervezők ellen, de a fesztivált nem nevezte meg, csak annyit árult el, hogy a szervezők a belépőkből származó bevételt eltitkolták, a pénzt külföldi bankszámlákra rejtették, így nem is adóztak utána.

A NAV közleménye szerint a fejér megyei férfi és két társa a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használt, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalta, ahonnan azt készpénzben felvette és továbbutalta más szlovák bankszámlákra. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány meghaladja a 360 millió forintot.

A NAV nyomozói 11 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat. Az akcióban 3 gyanúsítottat hallgattak ki, és lefoglaltak magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt meg egy drága BMW-t. Az összecsalt vagyonból összesen 558 millió forint összegű vagyont biztosítottak – közölte a NAV. (24.hu)