Szingapúr korlátozza az autók számát

SzingapúrFotó: Wikimedia

Februártól korlátozzák a forgalomba állítható autók és motorbiciklik számát Szingapúrban: a közlekedési hatóság hétfőn közölte, hogy az 0,25 százalékos növekedési ütemet 0-ra csökkentik. Szingapúr területének 12 százalékát fedik utak, nincs hely további növekedésre, és az infrastrukturális beruházások sem hagynak erre teret, így a korlátozás elkerülhetetlen. Szingapúrban egyébként piszok drága autót tartani, 10 éves autóhasználati engedélyt kell vásárolni mindenkinek, aki kocsikázni akar, de eddig ez sem vetette vissza a növekedés ütemét. A hatóság közölte azt is, hogy a következő öt évben 21 milliárd amerikai dollár értékben tervezik fejleszteni a vasúti és buszközlekedést. A sapka nem vonatkozik a buszokra és teherjárművekre, az intézkedést pedig elsőre legkorábban 2020-ban vizsgálják felül. (Bloomberg

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.