Csúnya doppingügy lett a felemelő menekülttörténet vége

A spanyol rendőrség letartóztatta Ilias Fifát, az 5000 méteres síkfutás Európa-bajnokát - írja a La Vanguardia. A barcelonai lap szerint az atléta otthonában végzett házkutatás során fecskendőket és egyéb, doppingra utaló tárgyakat találtak.

Fotó: JOHN THYS/AFP

Az 1989-ben, Marokkóban születtett Fifa 17 évesen, egy kamionban elrejtőzve szökött át Spanyolországba. Mivel még kiskorú volt, egy ideig Barcelona melletti, fiatalkorúak számára fenntartott intézetben lakott, majd végül kapott egy kis lakást.

Fifa sokáig takarítóként dolgozott egy parkolóban, és csak munka mellett tudott edzeni. 2015-ben kapta meg a spanyol állampolgárságot, a következő évben már spanyol színekben indult az olimpián és az amsterdami Eb-n is.

A csúcsra ezen az Európa-bajnokságon ért fel, amikor egy drámai sprint végén megnyerte az 5000 méteres versenyt. Mögötte a második a spanyol színekben versenyző, de Fifahoz hasonlóan marokkói születésű Adel Mechaal lett, akinek szintén volt már necces doppingügye.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.