Csúnya doppingügy lett a felemelő menekülttörténet vége

A spanyol rendőrség letartóztatta Ilias Fifát, az 5000 méteres síkfutás Európa-bajnokát - írja a La Vanguardia. A barcelonai lap szerint az atléta otthonában végzett házkutatás során fecskendőket és egyéb, doppingra utaló tárgyakat találtak.

Fotó: JOHN THYS/AFP

Az 1989-ben, Marokkóban születtett Fifa 17 évesen, egy kamionban elrejtőzve szökött át Spanyolországba. Mivel még kiskorú volt, egy ideig Barcelona melletti, fiatalkorúak számára fenntartott intézetben lakott, majd végül kapott egy kis lakást.

Fifa sokáig takarítóként dolgozott egy parkolóban, és csak munka mellett tudott edzeni. 2015-ben kapta meg a spanyol állampolgárságot, a következő évben már spanyol színekben indult az olimpián és az amsterdami Eb-n is.

A csúcsra ezen az Európa-bajnokságon ért fel, amikor egy drámai sprint végén megnyerte az 5000 méteres versenyt. Mögötte a második a spanyol színekben versenyző, de Fifahoz hasonlóan marokkói születésű Adel Mechaal lett, akinek szintén volt már necces doppingügye.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.