Kocsis Máté strandot építene a kínai piac helyére

Józsefváros polgármestere szerint most már tényleg felépül az a sportcentrum a négy éve bezárt Négy Tigris kínai piac helyére, amiről a tervek már régóta megvannak, de egy kapavágás nem történt az ügyben.

A Magyar Nemzet cikke szerint a több mint 20 hektáros területre 2013-ban sport- és szabadidőközpontot terveztek, a látványterveket is bemutatták, de aztán nem történt semmi. A szomszédos Józsefvárosi pályaudvar köré felépülkt ugyan a Sorsok Háza, de az kibogozhatatlan politikai viták miatt két éve üresen áll.

Kocsis most hirtlen mégis arról kezdett beszélni, hogy „nagyszerű hírei” vannak a Sorsok Háza mögötti telekről, és még az idén képekkel és részletes leírással mutatják be, hogy pontosan mi fog történni a területen.

A tervek szerint az ingatlant négyfelé osztanák.

  • Egy részét az MTK kapná meg a 2019-ben Budapesten rendezett Európai Makkabi Játékok előkészítésére.
  • Másik részét a Magyar Labdarúgó Szövetség,
  • harmadik részét az éppen Kocsis Máté által elnökölt Magyar Kézilabda Szövetség kapná meg.
  • És lenne egy strand is.

Kocsis szerint az ő szívéhez a legközelebb egy nagy, zöld, fás, árnyas, ligetes, három-négy-öt medencés strand áll. Állítása szerint már tárgyalt a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetőjével, aki szerint Józsefváros alatt is legalább olyan jó minőségű, akár gyógyfürdőzésre alkalmas vizek buzoghatnak, mint a városligeti Széchenyi fürdő környékén.

A polgármester szerint még csak nem is lenne olyan drága a dolog, „csak az a baj, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó bizonyos szervezeteknél megálltak az ügyek, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezetői sem törik össze magukat, hogy dolgozzanak”.

A Magyar Nemzet megkérdezte a BGYH-t is, akik szerint először is kutakat kellene fúrni, hogy kiderüljön, pontosan milyen a víz minősége. És nem nyári strandot kell építeni, csak télen is használható, így gazdaságosan üzemeltethető fürdőt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.