Úgy tűnik, mégsem ül angol börtönben a menekülteket kamionjával majdnem elütő magyar kamionos

INTERNET
2017 október 25., 07:42
comments 201

Lazán tolja a Facebookon, még élőzik is néha az a Jeddi Árpád, aki akkor lett országosan híres/hirhedt, amikor kamionosként kiposztolt egy videót arról, ahogy a francia-brit Alagút közelében ráhúzza a kormányt egy csapat, az út szélén vonuló menekültre - hívta fel a figyelmemet olvasónk, Lali.

És tényleg, itt az oldala.

A tény, hogy Jeddi Facebookozik - Musztács Béla (technopali) álnéven, de úgy, hogy nem titkolja, ő igazából Jeddi Árpád - 

csak azért meglepő, mert a teljes magyar sajtón, így a 444-en is átsöprő korábbi hírek szerint elvileg egy brit börtönben kellene ülnie.

Jeddit brit sajtóértesülések szerint 2016. október 19-én kapták el Dovernél egy ellenőrzésen, 900 kiló csempészett sodrós cigidohánnyal, 6 gramm kokainnal, 81 gramm amfetaminnal és 8 illegális méretű vagy típusú késsel. A férfit a korábbi hírek szerint április 20-én ítélte volna el három évre egy brit bíróság.

A Facebook-falát látva ráírtam "Musztács Bélára". Kérdésemre, hogy nem arról szóltak-e a hírek, hogy bebörtönözték, illetve hogy akkor ez esetleg csak elsőfokú ítélet volt-e, azt felelte, kissé homályosan, hogy

A hírek hajhásszák a szenzációt és hamis az adatközlésük. Többnyire az ügyészségek szivárogtatják ki az általuk vélt, eltúlzott, fantáziált tényállásokat és a részleteket nem tekintik fontosnak a skatulyázó elveik között.

Visszakérdezésemre, miszerint

Ez azt jelenti, hogy mégsem ítélték el? Vagy fellebbezett, és lesz még másodfok?

videóválaszt adott. Ebben azt mondta, hogy

Nem, nem lesz másodfok, szerintem az életem ezen epizódjának ezennel vége van. De részletesebb információhoz ha hozzá akar jutni, írtam három könyvet a börtönben. Jelenleg éppen azon munkálkodom, hogy legalább az elsőt meg tudjam jelentetni, és akkor talán megjelenhet a második és a harmadik is. Abból mindent meg lehet tudni.

Eszerint valamennyi időt mégis eltöltött azért börtönben. A férfi október elején már feltöltött egy Youtube-videót, amin a részletek mellőzésével arról beszél, hogy a közhiedelemmel szemben nem ül börtönben.

Bár a videócseteléskor úgy látszik, hogy Jeddi egy normális lakásból internetezik, a biztonság kedvéért megkérdeztem a magyar büntetésvégrehajtást, hogy nem szállították-e esetleg át egy magyar börtönbe. A válasz:

Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében hivatkozott személy nem szerepel a nyilvántartott fogvatartottak körében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.