Újra indul a lemondott őcsényi polgármester

politika
2017 október 25., 04:48
comments 65

Elindul az időközi polgármester-választáson Fülöp János, Őcsény volt polgármestere, aki a szeptember végi, országosan is híressé vált menekültbotrány után mondott le tisztségéről. Fülöp a Magyar Nemzetnek beszélt terveiről, a lap szerint pedig szintre biztos, hogy újraválasztják, mert a helyiek jelentős része visszavárja.

Fülöp János.
photo_camera Fülöp János volt polgármester. Fotó: ocseny.hu

Fülöp azok után mondott le, hogy egy szeptemberi falugyűlés botrányba fulladt, miután kiderült, hogy egy helyi panziós Magyarországon legálisan tartózkodó menekülteket látna vendégül a településen. A polgármester akkor azt javasolta, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát, de erre nem voltak hajlandóak, ezért Fülöp inkább lemondott.

Azóta viszont a képviselő-testületben is voltak lemondások, és Fülöp szerint annak jelenlegi összetétele lehetővé teszi, hogy a 2019 októberében esedékes önkormányzati választásokig együtt tudjon velük dolgozni. De azt azért hozzátette, hogy

„a falu már úgysem lesz az, ami korábban volt”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.