Újra indul a lemondott őcsényi polgármester

2017 október 25., szerda 4:48
65

Elindul az időközi polgármester-választáson Fülöp János, Őcsény volt polgármestere, aki a szeptember végi, országosan is híressé vált menekültbotrány után mondott le tisztségéről. Fülöp a Magyar Nemzetnek beszélt terveiről, a lap szerint pedig szintre biztos, hogy újraválasztják, mert a helyiek jelentős része visszavárja.

Fülöp János volt polgármester. Fotó: ocseny.hu

Fülöp azok után mondott le, hogy egy szeptemberi falugyűlés botrányba fulladt, miután kiderült, hogy egy helyi panziós Magyarországon legálisan tartózkodó menekülteket látna vendégül a településen. A polgármester akkor azt javasolta, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát, de erre nem voltak hajlandóak, ezért Fülöp inkább lemondott.

Azóta viszont a képviselő-testületben is voltak lemondások, és Fülöp szerint annak jelenlegi összetétele lehetővé teszi, hogy a 2019 októberében esedékes önkormányzati választásokig együtt tudjon velük dolgozni. De azt azért hozzátette, hogy

„a falu már úgysem lesz az, ami korábban volt”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt