Verebes István szerint Marton László vagy öngyilkos lesz, vagy belehal az ellene felhozott vádakba

bűnügy
2017 október 25., 18:36

Miután Verebes István múlt héten az ATV-ben arról beszélt, hogy szerinte Marton Lászlót nem lehet felfüggeszteni, most újra kérte a csatornát, hogy megszólalhasson az ügyben. Ugyanis elmondása szerint támadt egy-két kételye, miután több nő is bevallotta, hogy Marton László zaklatta őket.

Verebes nem érti, hogy a zaklatott nők közül miért nem volt legalább egy, aki a zaklatás pillanatában kérte volna ki magának a történteket, „hogy jelét adta volna, hogy itt valami szörnyűség történt”.

Elmondott egy történetet arról, hogy szintén a Vígszínházban egy másik rendező az egyik barátja „kislányát” le is fektette, amire a barátja odament, a szemébe nézett az illetőnek, „és a maga módján megfenyegette”. Szerinte erről pedig akkor mindenki tudott. Verebes hozzátette, hogy a rendező már nem él. Verebes egyébként fontosnak tartja, ami most „előbukott”, mert „tudnivaló, hogy ez a jelenség van”.

link Forrás

Elmondta azt is, hogy hétfőn teljesen véletlenül találkozott Marton Lászlóval egy kávéházban, aki szerinte a „halálán van”. Verebes szerint a rendező vagy öngyilkos lesz, vagy meghal ettől. Verebes tudni szeretné, hogy „mit akarnak még Marton Lászlótól ezek után”. 

Amikor Rónai Egon műsorvezető közbeveti, hogy talán bocsánatkérést várnak Martontól, Verebes azt mondta, nem biztos benne, hogy a bűneiről vagy az ártatlanságáról tudna a nyilvánosság előtt beszélni. Megjegyezte, hogy egy ilyen támadás után vagy pánikba esik az ember (vagy azért mert ártatlan, vagy azért, mert bűnös), vagy pedig magába süpped. Verebes azt mondta, neki is van bűne, és hosszú évekbe telt, amíg rájött, hogy mit csinált.

Verebes szerint akkor is ki kell állni Marton mellett, „ha bármi történt”, mert akkor is 50 évet dolgozott rendezőként, „és nem akárki volt a magyar színházi életben”. „ A részvétem, az együttérzésem akkor is a Martoné, hogy ha a vád ellene igaz, akkor is, ha nem, mert esendőek vagyunk mindannyian”- tette hozzá.

link Forrás

Verebes szerint úgy lehetne elejét venni a hasonló ügyeknek, ha lenne egy színész kamara, aminek rendező nem lehetne tagja. Vagy működne a színházakban egy etikai bizottság, amit titokban fel lehet keresni, és a színészek elmondhatják, mi történt a vezetők részéről. Szerinte házon belül kellene lebonyolítani ezeket a vizsgálatokat, „és akkor nem lesz a bulvár témája”.

Verebes úgy gondolja, hogy „ebben a habzásban” sosem fog kiderülni, hogy kinek van igaza, még a bíróságon sem. El tudja képzelni, hogy a Vígszínházban senki nem tudott semmit ezekről az esetekről, mert nem volt ennek jele. Még az igazgatói szobából kirohanó lányokat sem tartja ilyen jelnek „kirohanni lehet azért is, mert valakinek pisilnie kell vagy hánynia, nem tudom. Sokféleképpen lehet kirohanni egy nézőtérről”- tette hozzá. Vereben ugyanakkor azt nem hallotta, hogy valaki botrányt csinált.

Verebes István szürreálisnak tartja azt, amit Sárosdi Lilla arról mondott, hogy mi történt, amikor beült a rendező autójába. „Nekem az Marton Lászlóból ez nem jön elő”- jegyezte meg. Úgy látja, színházi emberként megérezné, ha ez benne lenne Marton személyiségében.

A Sárosdi Lilla tragédiája majdnem adekvát a Martonéval”-mondta Verebes, mert embertelen, hogy a színésznő mit zúdított marára a nyilatkozatával. Verebes nem szeretne az ő helyében sem lenni. Szerinte ez az egész történet rossz, mindenkinek rossz.