Az RT és a Sputnik többet nem hirdethet Twitteren

A blogszolgáltató csütörtökön jelentette be, hogy többet nem hirdetheti posztjait a két Kreml-közeli orosz médiafelület, a Russia Today és a Sputnik, miután aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, ahogy megpróbálták befolyásolni a 2016-os amerikai választásokat. 

A mostani bejelentés kevesebb mint egy héttel azelőtt történt, hogy a Twitter ügyvédei a Facebook és a Google képviselőivel közösen Washingtonban kell majd tanúskodjanak az orosz befolyásolási kísérletekről. 

A vállalat közleménye szerint a mostani döntés annak a vizsgálatnak az eredménye lett, ami feltárta, hogy az RT és a Sputnik az orosz kormány érdekében próbálta meg befolyásolni az amerikai választást. 

Nem arról van szó, hogy az RT vagy a Sputnik többet ne használhatná a Twittert, hanem csak arról, hogy a jövőben nem hirdethetik ott posztjaikat. Azt is bejelentették, hogy az RT által 2011 óta hirdetésekre elköltött 1,9 millió dollárt felajánlják olyan kutatásokra, melyek a Twitter szerepét vizsgálják a társadalmi szerepvállalás és a választások esetében. 

A két orosz médiafelület hirdetési lehetőségeinek letiltása ugyanakkor aligha fogja megnyugtatni a kritikusokat, akiknek a fő bajuk sosem az RT szponzorált posztjaival, hanem inkább az oroszközeli több százezres bothadseregekkel voltak. (Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.