Díjat kapott a kormánytól a Budaörsi Tanoda, ahol "megszűnt a bukás"

2017 október 26., csütörtök 7:22

„Közös-többszörös” – a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai - ebben a roppant körülményesen megfogalmazott témában lehetett jelentkezni a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége pályázatára, amelyben két magyar minisztérium és az Európa Tanács is szerepet vállalt. A cél az volt, hogy elismerjék a "legjobb önkormányzati gyakorlatokat". 

Az első díjat a Ferencvárosi Roma Koncepció kapta, a második helyezett a budaörsi önkormányzat és a Budaörsi Tanoda együttműködése lett, a harmadik Kisújszállás. Az összes anyag itt ismerhető meg.

A szerkesztőségünknek küldött közleményben Lakatos György tanodavezető a legfontosabb eredményüknek azt nevezi, hogy a sikeres nyári intenzív pótvizsga-felkészítésnek köszönhetően Budaörsön megszűnt az évismétlés az általános- és középiskolákban. A tanoda mintegy 130 diákkal foglalkozik, akik közül minden általános iskolás gyerek továbbtanul, a középiskolások pedig leérettségiznek, és beadják jelentkezésüket felsőoktatási intézményekbe.

Legutóbb még arról írtunk, hogy Budaörs a Kúriához fordul az oktatástól elvett pénzek miatt.

(Leadkép: Budaörsi Info, rajta a tanoda diákjai Brüsszelben)