A Kúriához fordul Budaörs az oktatástól elvett pénzek miatt

politika
2017 október 12., 08:18
comments 104

Felülvizsgálati kérelemmel megy a Kúriára Budaörs önkormányzata, miután a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon az állam javára döntött a település által indított perben.

Budaörs lényegében azt kifogásolta, hogy az állam először elvette a település iskoláit, majd egy csomó pénzt arra hivatkozva, hogy sokba kerül fenntartani az oktatást, majd ezután nem költöttek eleget a helyi iskolákra, és hagyták szétrohadni azokat.

A bíróság első fokon Budaörsnek adott igazat, és 765 millió forint megfizetésére kötelezte az államot. Másodfokon az állam nyert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.