Elmaradhat a szombati premier, sztrájkolni fognak az Operaház dolgozói

KULTÚRA
2017 október 27., 18:03
comments 55

Megtartják a szombati napra tervezett sztrájkjukat a Magyar Állami Operaház dolgozói,emiatt elmaradhat A hugenották premierje az Erkelben, közölte a HírTV. A munkabeszüntetést három szakszervezet hirdette meg a márciusban felmondott kollektív szerződés miatt. Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete szerint hiába kérik Ókovács Szilveszter főigazgatót a

"kiszámítható, tisztességes, a közalkalmazottak méltóságát és egzisztenciális biztonságát garantáló" 

kollektív szerződést újrakötésére. A sztrájk hírére a Magyar Állami Operaház úgy reagált, hogy a szakszervezeti vezetők "rémisztgetik az operarajongókat".

"Az Opera ezért arra kéri saját művészeit és munkatársait, bérlettel vagy jeggyel bíró nézőit, hogy ne dőljenek be a zavarkeltésnek és ne engedjék, hogy Reformáció500 eseménysorozat legfontosabb dátuma, Meyerbeer A hugenották című nagyoperájának bemutatója besározódjék,"

közölték. Ha a szakszervezetek mégis sztrájkolni fognak, beperelik, teszik hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.