Ötmilliárd forinttal olcsóbb ajánlatot tett egy szlovák cég, mégis Mészáros Lőrinc építheti az új komáromi hidat

politika
2017 október 27., 19:37
comments 304

Egy olasz-szlovák konzorcium 23 milliárd forintból megépítette volna az új komáromi Duna-hidat, de kizárták a pályázatból, így végül a Mészáros és Mészáros Kft-Hídépítő Zrt. alkotta konzorcium 28 milliárd forintos ajánlata lett a befutó, írja a Dotoho blog. Hogy miért zárták ki a kedvezőbb ajánlatot tevő párost, nem tudni pontosan. A Dotoho szerint a konzorciumban 25 százalékos részesedéssel rendelkező szlovák Vahostav vállalat ügyvezetője arról számolt be, hogy  

"a komáromi híd megépítésére kiírt tenderre elküldtük ajánlatunkat. Ezután a NIF kiegészítő kérdéseket tett fel, amelyekre konzorciumunk kielégítően válaszolt. A magyar hatóság szerint azonban válaszainkat nem tartotta megfelelőnek, ezért kizártak minket a további versenyből."

A Dotoho megkérdezte Seszták Miklós miniszteriumát is az ügyről:  "van-e tudomása arról, hogy a NIF, a tendereztetés során, kiszórt egy 16 millió euróval alacsonyabb szlovák-olasz ajánlatot is a versenyből és ehhez mit szól," 

de válasz eddig nem érkezett. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt